Blå timer

Blå timer

Om bogen

Blå timer er en fritstående fortsættelse af Et år med magisk tænkning og om muligt en endnu stærkere bog. Den handler især om Joan Didions datters død. Om det frygteligt forkerte i at skulle begrave sin voksne datter kort tid efter hendes bryllup. Om at stå magtesløs tilbage. Og mærke alderdommen snige sig ind på en og forstærke denne magtesløshed, hvordan den rent fysisk nærmest tager over.

Samtidig - fordi Joan Didion så modigt og fintfølende evner at registrere og reflektere over det, der sker i dette tilværelsens og sjælelivets skumringsland - bliver den tragiske beretning til en intens, livsklog og livsbekræftende bog.

Med udgangspunkt i de lykkelige minder netop fra datterens bryllyp og fra de glimt af barndommen, der dukker op i forberedelserne af dette, opruller Joan Didion deres liv sammen. Mor og datter. Og med et helt særligt klarsyn, skærpet af sorgen, beskriver hun både de lykkeligste stunder og de smertelige øjeblikke og oplevelser af afstand, utilstrækkelighed og fravær.

Joan Didion formår som få at stille skarpt på og beskrive tilværelsens mange facetter. Her skriver hun dybt bevægende og tankevækkende om at se hele sit liv - ikke mindst kærligheden til sit barn og sin egen rolle som forældre.

Hvad andre synes

Anmeldelser af Blå timer