Børneimporten - Et mørkt kapitel i fortællingen om udenlandsk adoption

Børneimporten - Et mørkt kapitel i fortællingen om udenlandsk adoption

Om bogen

Børneimporten - Et mørkt kapitel i fortællingen om udenlandsk adoption af Amalie Linde, Matilde Hørmand-Pallesen og Amalie Kønigsfeldt fortæller for første gang historien om adoptionen af tyske børn til Danmark efter Anden Verdenskrig.

Tusindvis af børn blev født som resultat af forhold mellem tyske kvinder og amerikanske soldater under Anden Verdenskrig. Omkring 3000 af disse uøsnkede børn blev mere eller mindre illegalt sendt til Danmark til adoption. Men de manglende regler for adoption resulterede i, at mange børn blev anbragt hos ikke-egnede familier og resultatet deraf var både misbrug og anden omsogssvigt.

For første gang fortælles historien nu - med de nu voksne adoptivbørn selv som medvirkende. Det er samtidig historien om starten på dansk adoption, der stadig i dag vækker debat.

ANMELDERNE SKREV
"... en velmenende, men grum fortælling."
- litteratursiden.dk

"En spændende historie om de mange tyske mulatbørn, som uden om loven blev sendt op til danske familier efter Anden Verdenskrig."
- Weekendavisen

"Det er ikke ukompliceret både at fortælle en række menneskelige historier og tegne de store politiske perspektiver op. Det kunststykke udføres til bravour i denne bog om Tytte Botfeldt"
- Kristeligt Dagblad

Hvad andre synes

Anmeldelser af Børneimporten - Et mørkt kapitel i fortællingen om udenlandsk adoption