Danmarks Titanic - Historien om den største danske skibskatastrofe

Danmarks Titanic - Historien om den største danske skibskatastrofe

Om bogen

Den 28. juni 1904 forliste det danske udvandrerskib S/S Norge vest for Skotland med kurs mod New York. 635 danskere, nordmænd og østeuropæere omkom - og kun 160 overlevede den største skibskatastrofe i danmarkshistorien.

DANMARKS TITANIC er den dramatiske beretning om, hvad der gik galt, og hvordan udvandrerne og besætningsmedlemmer oplevede de forfærdelige timer og minutter, mens skibet gik ned på åbent hav. Katastrofen blev ikke mindre af, at der langt fra var plads i redningsbådene til alle.

Via øjenvidneberetninger fundet i gamle dagbøger, breve og erindringsskrifter samt officielle referater og protokoller går bogen tæt på nogle af de mennesker, der var om bord. Det er en fascinerede fortælling om knuste drømme, desperation og heltemod blandt en lille del af de i alt 300.000 danskere, der udvandrede til Amerika i perioden.

Søren Flott (f. 1977) er journalist. han har tidligereskrevet bøgerne " Sønderjylland besat", " Jutlandia", "Danskeren der ville dræbe Hitler" og " De danske tigre".

Forfatter.Søren Flott
Oplæser.Bjarne Mouridsen

LydbogE-bog

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af Danmarks Titanic - Historien om den største danske skibskatastrofe