De bedste familier- Kim Blæsbjerg

Bedømmelse 4.6
18 timer 10 min
695 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Lemvig 1953. Cheminova flytter sin fabrik fra Sjælland til Vestjylland, og ingeniøren Jørn og hans kone Karin tager hul på en ny tilværelse. For arbejderen Niels er fabrikken den redning, han har ventet på. Han og hans kone Margrethe drømmer om bedre kår, og byen mærker hurtigt et løft i levestandard og velfærd. Fabrikken knytter de to familier sammen, og der opstår tætte bånd mellem Karin og Margrethe. Ingen taler højt om det kemiske affald, der ledes direkte i havet, eller de forgiftninger, arbejderne løbende udsættes for. Men efterhånden som forgiftningerne sætter sig spor, begynder alle forholdene at slå sprækker.
”De bedste familier” er en fortælling om overgangen fra efterkrigstid til moderne velfærdssamfund. Om mænds store planer og kvinder, der ikke bare vil følge med. Om venskab og utroskab, loyalitet og svigt. Og om, hvordan mennesker kan tabe stort midt i det fremskridt, de ellers er en del af.

Om forfatteren:
Kim Blæsbjerg (f. 1974) er opvokset i Lemvig i Vestjylland. Han er uddannet fra Forfatterskolen i København i 1997 og cand.mag. i dansk fra Københavns Universitet. Han debuterede som forfatter i 2002 med kortprosaværket ”Fælder”, og året efter udkom romanen ”Niels Bohrs kærlighed”. I 2007 fik han sit gennembrud med ”Rådhusklatreren”, og han har efterfølgende skrevet ”Pyramiden” (2010) og ungdomsromanen ”Flugten” (2011).
I ”De bedste familier” er Kim Blæsbjerg tilbage i Vestjylland, hvor kemifabrikken Cheminova udgør fortællingens bagtæppe. Det er en roman om overgangen fra efterkrigstid til moderne velfærdssamfund – og om, hvordan mennesker kan tabe stort midt i det fremskridt, de ellers er en del af.

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Tid Lydbog:

18 timer 10 min

Sider E-bog:

695

Sprog:

Dansk

Udgivet:

1.2.2023

Forlag Lydbog:

Gutkind

ISBN Lydbog:

9788743403272

Forlag E-bog:

Gutkind

ISBN E-bog:

9788743403265

Hvad andre synes

Anmeldelser af De bedste familier – E-bog, Lydbog

Fantastisk bog . Meget spændende indblik i historien om Cheminova. Forfatterens fortælleevne er helt utrolig god. Oplæsningen ligeså.

Elisabeth

Fantastisk fortælling om en særlig tid i Danmarks historie og interessant at få indblik i cimanova industri historie

Lene

Fantastisk bog

Bente

Ok

Ulla

Fantastisk. Jeg har lige opdaget forfatteren og er super begejstret. Den måde han kan beskrive en gruppe mennesker og deres tanker - både de voksne og teenagere.

christina

Virkelig fængende

Annette

Rigtig god bog og oplæsning

Britt