De forsvundne roser

De forsvundne roser

Om bogen

I Blomstrende syrener lod læserne sig rive med af virkelighedens Caroline Ferriday. I Martha Hall Kellys kommende bog møder vi Carolines lige så virkelige mor Eliza i tiden lige inden første verdenskrig.

Året er 1914, og verden har stået på tærsklen til krig så mange gange, at det ikke fylder det store for Eliza Ferriday. Hun er spændt på en nært forestående rejse fra New York til Sankt Petersborg i selskab med Sofija Stresjnajva, som er kusine af Romanov-familien. De to lærte for flere år siden hinanden at kende i Paris og blev hurtigt hinandens fortrolige. Nu stævner Eliza ud på sit livs rejse til Sofijas hjemland for selv at opleve al Ruslands pragt.

Men da Østrig erklærer Serbien krig, og det russiske zarimperium begynder at falde, undslipper Eliza med nød og næppe tilbage til Amerika, mens Sofija og hendes familie må skjule sig på deres landsted, hvor de ansætter Varinka, en lokal ung pige, som hushjælp. Samtidig gør Eliza alt hvad hun kan for at hjælpe den russiske familie i sikkerhed på vej væk fra revolutionen. Men da hun pludselig ikke længere hører fra Sofija, frygter hun det værste for sin bedste veninde. Hvor er den russiske familie? Har Varinka noget med det at gøre? Og hvad er Eliza i stand til at udrette, når Atlanterhavet skiller hende og Sofija?

Fra Sankt Petersborgs travle gader til de parisiske avenuer følger vi Eliza, Sofija og Varinka, hvis veje krydses i et af verdenshistoriens mest afgørende øjeblikke.

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af De forsvundne roser