Den nye Danmarkskrønike: Hårde tider forude 1972-1980
    
Del bogen    
I første bind af Gregers Dirckinck-Holmfelds ”Den nye Danmarkskrønike” kan man læse om Krag og Anker, om Glistrup og jordskredsvalget, om oliekrisen og atomkraft, og Det kongelige teater og Solvognen, om Olsen-banden og Thorstens jesusfilm, om Tvind og kollektiver, om vietnambørn og indvandrere, om RUC, kvindebevægelsen, den store avisstrejke og om LO og Thomas Nielsen. Og meget, meget mere.
Gregers Dirckinck-Holmfelds ”Den nye Danmarkskrønike” begynder en efterårsdag i 1972, da danskerne stemte sig ind i det europæiske fællesskab, og statsminister Jens Otto Krag nedlagde arbejdet og overlod det til Anker Jørgensen. Krøniken ser på, hvad der siden er sket. ”Den nye Danmarkskrønike” fortæller om stort og småt, om begivenheder og hændelser, der har optaget os, grebet os og påvirket os.
”Personskildringen er fyldig og dramaerne følges til døren. Den nye krønike er ikke bare en læselig historie, den er velskrevet og veloplagt, underholdende og ofte et spiddende skarpt billede af 1970’erne. Vi glæder os til næste bind.” – Berlingske Tidende
Gregers Dirckinck-Holmfeld (f. 1932) er en dansk journalist og forfatter, der har været tv-vært på programmerne ”Her er dit liv”, ”Kanal 22”, Lørdagskanalen”, ”Dilemma” og ”Hva mæ kulturen”. Gregers Dirckinck-Holmfeld har i en lang årrække arbejdet som musikkritiker, kronikredaktør og kulturmedarbejde og står endvidere bag mange bøger om danmarkshistorien.
Vis mere