Det blinde øje

Bedømmelse 4.8
7 timer 33 min
214 Sider
bookCoverFor

Om bogen

DET ER EFTERÅRET 2020. Isoleret i sit hjem sidder Mathilde Walter Clark og ser på, da den nationale minkaflivning ruller over tv-skærmen. I forgrunden står en mand og græder, men hendes blik kan ikke løsrive sig fra det der foregår i baggrunden. Billederne stemmer ikke med den historie der bliver fortalt, den vi senere har lært at kende som ”minksagen”.

Det sidste hun ville, var at skrive en bog om mink. Men hun går i gang med at lede efter svar som var der tale om en kriminalgåde. Optrævlingsarbejdet fører hende ud i verden og tilbage i tid. Forbi de amerikanske gaskamre, korruption i Kina og danske forskere der ved hvordan man slanker en mink, for at ende dér hvor historien begyndte for længe, længe siden: Hos to rastløse mænd på en lille ø ud for Canadas kyst.

Det blinde øje er en beretning om menneskets evne til at gøre sig selv til forgrund, og om hvad der sker med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier.

Format:

E-bog
Lydbog

Tid Lydbog:

7 timer 33 min

Sider E-bog:

214

Sprog:

Dansk

Udgivet:

28.9.2023

Forlag Lydbog:

JP/Politikens Forlag

ISBN Lydbog:

9788740089127

Forlag E-bog:

JP/Politikens Forlag

ISBN E-bog:

9788740089134

Hvad andre synes

Anmeldelser af Det blinde øje –
E-bog, Lydbog

Vanvittig god bog Ekstrem research Relevant og tankevækkende

Charlie

Super stærk bog! Et monumentalt j’accuse mod hele den danske minkbranche! Og samtidig en uhyre præcis mediekritik, bl.a. af et af mediernes yndlings-narrativer, “den lille mand mod systemet”. Velskrevet, gennemresearchet og gennemført saglig!

Kåre

Den her bog burde alle danskere læse 👌 Eller høre.. fed oplæsning! Og det burde faktisk være pensum for alle der vil kalde sig politikere 🤷‍♀️ Bogen indeholder så mange vanvittigt groteske historier, betragtninger og fakta, som jeg er glad for at have en lidt større viden om nu. Kunne egentligt også godt klare et genhør en dag.

Rikke

pligtlæsning for politikere - ikke mindst!

tom