Din egen dag er kort

Din egen dag er kort

Om bogen

I bestselleren "Din egen dag er kort" fortæller Uffe Ellemann-Jensen om de oplevelser og indtryk, der har præget hans verdensbillede og hans holdninger. Oplevelser fra over 10 år som udenrigsminister. Indtryk fra opvæksten i et politisk miljø. Og fra møder med dem, der formede udviklingen i den dramatiske periode, da vores verdensbillede gik i opløsning.

"Det var på min morfars gård, jeg blev født i november 1941, i en forrygende snestorm. Jordemoderen var nazist, og sagde: "Sikke en køn lille dreng, han skal da hedde Adolf!". Så mine forældre skyndte sig at finde det danskeste navn, de kunne komme på".

Uffe Ellemann-Jensen er født i 1941. Han er cand.polit. og startede en journalistisk karriere i 1967 på Berlingske Aftenavis. I 1970 blev han ansat på TV-avisen, og fra 1975 til '76 var han chefredaktør på Børsen. I 1977 blev han medlem af Folketinget og i 1984 formand for partiet Venstre. Han var Danmarks udenrigsminister fra 1982-93 og har siden han forlod dansk politik i1998, arbejdet videre med sine hjertesager: de baltiske landes selvstændighed, det europæiske samarbejde, menneskerettigheder og international sikkerhedspolitik, som han fortæller om i opfølgeren "Som blad i høst".

"Uffe Ellemann-Jensens journalistiske fortid fornægter sig ikke. Han skriver godt og med præcist blik for underholdende detaljer.´ BERLINGSKE TIDENDE

"Uffe Ellemann er først og fremmest anarkist og som sådan en fræk, vittig, selvrådig og usentimental politiker, der ikke gider spilde sin tid på marginale narrestreger. I den forstand er hans erindringer en flot rundvisning i, hvad han har bedrevet og haft fingrene i.´ WEEKENDAVISEN

Hvad andre synes

Anmeldelser af Din egen dag er kort