Djævlen ligger i detaljen - Sager fra en kriminalteknikers liv- Bent Hytholm Jensen

Bedømmelse 4.6
7 timer 20 min
bookCoverFor

Om bogen

Hvordan er det at finde den detalje, som er med til at fælde en drabsmand? Og hvordan er det at overse noget på et gerningssted, som kunne have været afgørende? Som kriminaltekniker gennem næsten 32 har Bent Hytholm Jensen været tættere på menneskelig ondskab end de fleste. Han har været med til at gennemsøge hundredvis af gerningssteder for at finde de kriminaltekniske spor, der kunne løse sagen.
I bogen gennemgår Bent Hytholm Jensen den værktøjskasse, han har brugt i sit arbejde: Video- og fotodokumentation. Sikring af spor efter fingeraftryk, blod, dna, sål- eller dækaftryk. Mikroskopet, der tages i brug, når blandt andet værktøjsspor, afskudte patronhylstre og projektiler skal undersøges for detaljer. Og han fortæller om de helt særlige sager, hvor han er blevet sendt på internationale opgaver for at hjælpe med at identificere ofre – f.eks. efter branden på Scandinavian Star, krigsforbrydelser i Rwanda eller tsunamien i Thailand.

Bent Hytholm Jensen (f. 1950) mødte i 1974 op på Politiskolen i København som betjent på prøve. Han arbejdede i politiet i ni år, hvorefter han startede sin oplæring som kriminaltekniker i Rigspolitiets Tekniske Afdeling, København, der senere kom til at hedde Nationalt Kriminalteknisk Center, NKC. Her arbejdede han de følgende 32 år, heraf de 17 som udrykningstekniker og senere som leder af bl.a. Gerningsstedssektionen. I dag er han pensioneret og holder foredrag om sit liv som kriminaltekniker gennem bl.a. True Crime Agency.
Forfatter(e):
Oplæser(e):
Format:
Lydbog
Tid Lydbog:
7 timer 20 min
Sprog:
Dansk
Udgivet:
22.3.2022
Forlag Lydbog:
Lindhardt og Ringhof
ISBN Lydbog:
9788728256336

© Lindhardt og Ringhof (Lydbog)