Drop opdragelsen- Fie Hørby

Bedømmelse 4.6
8 timer 14 min
302 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Det lyder som en provokation. Og det er det også. Vi opdrager stadig vores børn efter nogle principper; der har rod i et børnesyn og en tid; der for længst er forbi. Det er bevist; at den ”gamle” opdragelse ikke virker og er skadelig for børns læring og udvikling.Familieterapeuten Fie Hørby tager fat der; hvor Jesper Juul og Det kompetente barn slap. Hun viser dig en ny og revolutionerende måde at være forælder på, som indebærer at du lægger den gamle opdragelse på hylden og tør vise, hvem du er. Det er nemlig det; der skal til for; at du kan blive hørt. Og dét; der skal til for at skabe en stemning og et familiemiljø; hvor børn virkelig kan vokse og trives – helt inde i sjælen.

I bogen kan du bl.a. læse om:

- Hvorfor ”tonen” er den oversete faktor i familien; og hvordan det kan skabe mirakler; når I bliver opmærksomme på; hvilken stemning I sammen skaber hjemme hos jer.
- Hvordan du kan lade dit barn folde sig ud på sin egen måde – og ikke din. Når du dropper moral; kritik; løftede pegefingre og skæld ud og i stedet viser dine personlige grænser; sætter du dit barn fri til at være den; det er.
- Hvordan du kan være en autoritet uden at være autoritær og undgå; at dit barn føler sig krænket. Den autoritære kan finde på at maskere sin anklage som et spørgsmål: ”Hvad sagde jeg til dig om at kravle på skuret; unge mand?” Når du i stedet bruger din autoritet; siger du: ”Jeg vil gerne have; du kommer ned fra skuret nu!”
- Hvordan du tackler; når dit barn græder; eller bliver så voldsomt vredt; at du mest har lyst til at gå. Det gør du ved at tage dit barn alvorligt og ikke ved at skælde ud og komme med formaninger.
- Hvorfor du skal lade være med at være dommer i dine børns konflikter; men i stedet være formidleren; der lærer dem at løse konflikterne på egen hånd.

Fie Hørby er mor; familieterapeut; forfatter; foredragsholder; lærerinde; klummeskribent; stifter af KlubMOR og udtaler sig ofte i diverse medier. Hun er medforfatter til bogen ”Om teenagere for forældre” (2008).

Forfatter(e):
Oplæser(e):
Format:
Lydbog, E-bog
Tid Lydbog:
8 timer 14 min
Sider E-bog:
302
Sprog:
Dansk
Udgivet:
19.8.2019
Forlag Lydbog:
Gyldendal
ISBN Lydbog:
9788702289497
Forlag E-bog:
Gyldendal
ISBN E-bog:
9788702289503

© Gyldendal (Lydbog)

© Gyldendal (E-bog)

Hvad andre synes

Anmeldelser af Drop opdragelsen – Lydbog, E-bog

Super god

Thea

Rigtig god bog. Knap så god oplæsning 😊

Annika Kok

Skønne læringen der er nemme at bruge i dagligdagen

Katja

Virkelig god med en sjov måde at sætte grænser og give en god forståelse af barnet.

Nanna

Meget inspirerende bog om forældreskabet

Dorte

En stor øjenåbner ❤️

Jeg det gik og troede at opdagelsen bare kørte for os 😅 Denne bog gav virkelig stof til eftertanke for mig. Den har gjort mig klog på hvorfor jeg er som jeg er ifht egen opdragelse. Metoden lyder ideel og fantastisk, men jeg kan godt mærke, at det kræver en så markant anden tankegang af mig, at jeg føler mig helt handlingslammet nu - det på trods af de mange gode eksempler. Det kommer til at kræve stor energi at ændre min måde at tænke og handle på helt intuitivt, men Rom blev selvfølgelig heller ikke bygget på én dag. Jeg tager et skridt ad gangen og øver mig i at blive en (endnu) bedre mor ❤️✊

Sanne

Rigtig god bog, dejligt med massere af eksempler på hvordan man kan tale med sine børn.

Christina

Gode pointer!

Virkelig em bog der sætter gang i ens egne holdninger til opdragelse. Dog syntes jeg at lyden er lidt skarp når der bliver snakket/råbt med “barne-stemme”

Caroline

❤️

Sheila