Ekspeditionen

Ekspeditionen

Et år i rummet - Mit livs opdagelsesrejse

Om bogen

Scott Kelly tilbragte rekordlange 340 dage på Den Internationale Rumstation ISS og er en af rumfartens absolutte veteraner. I erindringsbogen ’Ekspeditionen’ fortæller han personligt og indsigtsfuldt om sin utrolige rejse.

Den 2. marts 2016 landede den amerikanske NASA astronaut Scott Kelly på jorden efter at have tilbragt næsten et år i rummet. Rejsen var et eksperiment, der bl.a. skal vise, hvordan et længere ophold i rummet påvirker kroppen, og er en del af forskernes forberedelse af rejsen til Mars.

Med erindringsbogen ’Ekspeditionen’ tager Scott Kelly læseren med ud til en fjern og for mennesket stadig yderst fjendtlig sfære. Han beretter åbenhjertigt og eftertænksomt om sin utraditionelle vej til astronautkarrieren, om sit livs hurdler og endeligt om sin store ekspedition i det uendelige univers.

Han fortæller om de skelsættende oplevelser og opdagelser, men også om de ekstreme udfordringer ved at leve så langt og så længe væk fra jorden. Om adskillelsen fra familien, vennerne og al jordelivets komfort. Om de livsfarlige og ukontrollerbare situationer i rummet, og de ofte komiske og absurde situationer ombord, hvor han lever tæt sammen med de andre astronauter på ISS – den samme mission, som danske Andreas Mogensen også var en del af.

Scott Kellys erindringsbog er ved at blive oversat til 23 sprog og har ligget på New York Times bestsellerliste siden udgivelsen i oktober 2017.

Hvad andre synes

Anmeldelser af Ekspeditionen