En gylden korkprop- Iben Hjejle, Espen Strunk

Bedømmelse 4.5
5 timer 12 min
191 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Iben Hjejle er en af sin generations mest markante skuespillere.

Skuespilleren Iben Hjejle var en del af det store nybrud i dansk film i 1990’erne, hun indspillede Hollywood-film og var en hjørnesten i det populære Klovn-univers. Privat udgjorde hun halvdelen af ”Danmarks celebritypar nummer to” – efter kronprinsparret.

De senere år har hun skabt en af landets mest lyttede podcasts, den hudløst ærlige Sitter, hvor hun er vært sammen med veninden Signe Lindkvist. Men undervejs har livet taget nogle dyk, og hun er flydt væk fra det, hun er rundet af. Både privat og professionelt. I En gylden korkprop fortæller hun om at finde vej til overfladen og træde i karakter i sit livs vigtigste rolle: Rollen som sig selv. Det har krævet nogle markante valg – og fravalg – i bestræbelsen på at blive tro mod sig selv og genfi nde sine grundværdier.

Fortællingen tager sit udspring en dag, Iben smider en kasse med gamle manuskripter i en container. Det bliver første skridt i en længere selvransagning, som fører hende hele vejen tilbage til barndomshjemmet i 1970’ernes Søborg. Hun følger sit spor gennem skiftende familieformer, nedslående tab, tætte venskaber og svære brud frem til i dag, hvor hun har fundet tilbage til fordybelsen og åbnet et nyt kapitel.

Bogens tone har den balance, der også kendetegner Iben som menneske og skuespiller – der er lige dele humor og eftertanke. Som en kollega har sagt: "Hos Iben ligger Dostojevski og pruttepuden lige ved siden af hinanden."
Oplæser(e):
Format:
E-bog, Lydbog
Tid Lydbog:
5 timer 12 min
Sider E-bog:
191
Sprog:
Dansk
Udgivet:
12.10.2021
Forlag Lydbog:
JP/Politikens Forlag
ISBN Lydbog:
9788740074413
Forlag E-bog:
JP/Politikens Forlag
ISBN E-bog:
9788740074406

Hvad andre synes

Anmeldelser af En gylden korkprop – E-bog, Lydbog

Skøn bog, dejligt at det er Iben selv der læser højt

Majbritt

Fantastisk og ikke til at slippe igen. Tak.

Rikke

Fantastisk historie

Anita Langelund

Virkelig en fantastisk bog!

Emma

Spændende sjov

Jeanie maja

Dejlig, ærlig og beroligende bog. Samtidig med man kommer tættere på Iben Hjejle kommer man også tættere på sig selv. Hendes smukke og humoristiske betragtninger, sit eftertænksomme sind og samtaler med sig selv rør læseren, da det er så relaterbart og rørende. Jeg elskede bogen og er nu endnu mere inspireret af Iben Hjejle og hendes skønne væsen. Symbolikken bag en gylden korkprop er et begreb jeg til tage med mig videre.

Michele

Fantastisk ærlig og samtidig ordentlig bog. En spændende fortælling om Iben s liv indtil nu, fortalt humoristisk og ordentlig og fair overfor tidligere partnere, kollegaer, familie og venner. Kan varmt anbefales ❤️

Anne

🤩🤩🤩👌🏼

Betinna

Virkelig god bog

Bitten

Indsigt

I J har en kæmpe indsigt og stor evne til reflektion som det har været forunderligt at lytte til. Tak for en dejlig bog

Jane

Super fin bog

Rigtig god bog - spændende kvinde med en spændende livshistorie.

May-Britt

❤️

❤️

marianne

Fantastisk og tankevækkende

Bogen er helt fantastisk og giver et helt andet billede af hvem Iben er.

Tatjana

Dejlig Ærlig Brramfri

Skøn biografi fra en fantastisk kvinde. Al lykke I fremtiden.

Susanne

Rigtig rigtig god bog 😊 kan varmt anbefales