Et år med Britta Nielsen- Emil Herskind, Arne Hauge Jensen

Bedømmelse 3.7
4 timer 22 min
149 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Britta Nielsen, en betroet medarbejder i Socialstyrelsen, blev i 2018 landskendt for at overføre næsten 121 mio. kr. til sig selv af de satspuljemidler, Folketinget har afsat til samfundets mest udsatte borgere. Svindlen foregik gennem 25 år, men ingen kolleger eller chefer anede uråd. Og ingen savnede de penge, som forsvandt.

Emil Herskind var afdelingschef i Socialministeriet og fik ansvaret for at håndtere sagen. Det var ham, der skulle afdække sagens omfang og få socialministeren helskindet gennem forløbet. Til at hjælpe sig havde han konsulent og selv tidligere embedsmand Arne Hauge Jensen. De to giver i denne bog et unikt indblik i møgsagen; fra den første mistanke opstår, til de opdager svindlens enorme omfang, og til de efter et år kan konstatere, at sagen er opklaret, og at ingen andre end Britta Nielsen kunne anklages for svindlen.

Ministeren, medierne og den menige dansker presser imidlertid på for at placere et ansvar. ”Hvem har gjort det muligt, at en medarbejder bare kan stikke statens penge i lommen?” ”Den ansvarlige skal straffes.” Dette pres forplanter sig blandt de involverede embedsmænd. Hverdagen bliver til alles kamp mod alle. Ingen ved, hvem der er ven eller fjende. Embedsmænd, der er kendt for dyder som faglighed, sandhed, samarbejde, ansvarlighed og ærlighed, får pludselig en helt anden adfærd, af skræk for at få ansvaret for sagen.

De to forfattere bringer os helt ind i embedsmandsystemets centrum og viser, hvad der sker, når det rammes af en møgsag.

Oplæser(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Tid Lydbog:

4 timer 22 min

Sider E-bog:

149

Sprog:

Dansk

Udgivet:

4.5.2022

Forlag Lydbog:

Gyldendal

ISBN Lydbog:

9788702330342

Forlag E-bog:

Gyldendal

ISBN E-bog:

9788702330335

© Gyldendal (Lydbog)

© Gyldendal (E-bog)

Hvad andre synes

Anmeldelser af Et år med Britta Nielsen – E-bog, Lydbog

Fortrudt får den ikke læst

Kirsten

Meget tung sag, rigtig mange informationer ang. ministerier, og ministre. Meget hurtig oplæsning.

Anders

Spændende og relevant bog fortalt af dem der var tæt på opklaringen af sagen.

Marie

GO

Lars