Fanget i familien- Mellissa Hussein

Bedømmelse 4.4
8 timer 53 min
357 Sider
bookCoverFor

Om bogen

FANGET I FAMILIEN er en tankevækkende og gribende familiefortælling om et forspildt liv bag et drab i bandemiljøet, fortalt af en efterladt storesøster, der selv har kæmpet sig fri af den tunge sociale arv i den danske ”indvandrerklasse”.

Kun 24 år gammel faldt Ari Hussein i en regn af kugler i Valbyparken natten til den 15. marts 2018. Hvem der skød, ved kun gerningsmændene, og de har holdt på deres blodige hemmelighed. Men hvad der gik forud, kan Aris storesøster fortælle, og i denne bog deler hun sin gribende historie.

FANGET I FAMILIEN er en fortælling om tre børns tumultariske opvækst i en sammenbrudt kurdisk flygtningefamilie. Først på flugt fra Vollsmose med deres unge mor – på flugt fra deres far og hans flammende temperament. Siden fanget i et hjem uden grænser, på specialskoler, opholdssteder, ungdomsinstitutioner og – for Aris vedkommende – i fængsel. Mellissa Hussein fortæller, hvordan hun bevidnede sin lillebrors vej ind i den københavnske underverdens dødsspiral, fra knæk og ildspåsættelser som 12-årig til besiddelse af maskinpistoler og stoffer som 16-årig. Hvordan han blev pistolmand for Bandidos, skiftede til gadebanden LTF og rejste til Syrien og kæmpede mod Islamisk Stat, i et sidste desperat forsøg på at gøre noget nyttigt i et spildt liv.

Mellissa Husseins bog er en rystende fortælling om børn, der lever på kanten i Danmark. Om storesøsteren, der vristede sig fri af arv og miljø. Og lillebroren, der valgte at leve uden for loven og blev indhentet af en fortid uden nåde. Bogen er baseret på Mellissa Husseins erindringer samt interviews med pårørende og vidner til Ari Husseins historie samt adgang til sagsfremstillinger fra sociale myndigheder og akter fra danske domstole.

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Tid Lydbog:

8 timer 53 min

Sider E-bog:

357

Sprog:

Dansk

Udgivet:

7.9.2022

Forlag Lydbog:

Grønningen 1

ISBN Lydbog:

9788773398241

Forlag E-bog:

Grønningen 1

ISBN E-bog:

9788773398272

Hvad andre synes

Anmeldelser af Fanget i familien – E-bog, Lydbog

Super godt fortalt tak for historien

kim

Ikke så go

Heidi

Sikken forfærdelig barndom! Mega fangende bog og oplæseren er super go 👏🏻

Monica

Disse børn har haft den værst tænkelige barndom. Svigt på svigt på svigt. Bogen er godt skrevet og forhåbentligt kan man lære noget af den. Der er så mange mennesker som skulle stilles til ansvar.

Lene

Virkelig god, vigtig og rørende bog!

Patricia

Rigtig god

Dina

Rigtig uroligt rørende fortælling. Godt skrevet.

David

Virkelig en god bog som er så beskrivende og rørende på mange punkter! Kæmpe respekt herfra 🫶🏽

arijana

Super god bog

Maj

En barsk fortælling der overgår ens fantasi for, hvad nogle børn står igennem 🥺

Heidi

Meget oplysende

Annemarie

Super god og spændende bog

Eva

Der er desværre et par steder, hvor der ikke er blevet redigeret godt nok- så en sætning pludselige bliver cuttet af, og efter en kort kunstpause, startes hele sætningen forfra igen. En god ide, hvis man har helt styr på, hvor man kom til, når man klipper. Der er flere vejnavne, som oplæseren burde have sat sig ind, hvordan de skal udtales, da hun udtaler dem forkert. Og så er stemmen lidt for monoton til min smag. Men bogen er god!

Anja