Gopler ældes baglæns- Nicklas Brendborg

Bedømmelse 4.4
5 timer 38 min
250 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Engang var jagten på et længere liv domineret af eventyrere, alkymister og kvaksalvere, men nu har videnskaben overtaget stafetten. Det betyder, at vi for første gang nogensinde står på tærsklen til at knække aldringens kode og besvare det ældgamle spørgsmål: Hvordan får jeg et langt og sundt liv?

I Gopler ældes baglæns fortæller den unge kometforsker, Nicklas Brendborg, en forrygende, perspektiverende og utrolig historie om videnskabens kamp mod aldring og peger på, hvad man selv kan gøre for at leve længere.

Rejsen går forbi klodens fjerneste egne, mest højteknologiske laboratorier og alt derimellem. Undervejs møder vi en 5.000 år gammel børstekoglefyr, gopler der ældes baglæns, zombieceller, verdens ældste mennesker og lærer om forskningens mest spektakulære eksperimenter.

Nicklas Brendborg studerer molekylærbiologi ved Københavns Universitet. Han er anerkendt som ungt forskningstalent af blandt andet Novo Nordisk International Talent Program og Novo Scholarship Program. Gopler ældes baglæns er solgt til udgivelse i 20 lande.

Uddrag fra bogen:
”Det er meget muligt, at franskmanden Jeanne Calment, den længstlevende person, som nogensinde er blevet registreret, samtidig er det længstlevende landpattedyr. Men sammenlignet med nogle af de organismer, vi deler planet med, er vi ikke andet en sølle døgnfluer. Særligt for træer findes aldring faktisk slet ikke. Et af de ældste enkeltstående træer, Methuselah, er en 5.000 år gammel børstekoglefyr i Californien. Dengang Methuselah spirede op af den californiske muld, var pyramiderne stadig ved at blive bygget i Egypten, og de sidste mammutter holdt endnu stand på Wrangel Island i Sibirien.”
Forfatter(e):
Oplæser(e):
Format:
E-bog, Lydbog
Tid Lydbog:
5 timer 38 min
Sider E-bog:
250
Sprog:
Dansk
Udgivet:
4.3.2021
Forlag Lydbog:
Grønningen 1
ISBN Lydbog:
9788773399484
Forlag E-bog:
Grønningen 1
ISBN E-bog:
9788773399538

© Grønningen 1 (E-bog)

Hvad andre synes

Anmeldelser af Gopler ældes baglæns – E-bog, Lydbog

Super spændende forskning, og fantastisk bog

Trine

:)

Emilie

Er

Inger

Utroligt spændende og tankevækkende bog, som gør indtryk

Anita

👏👏

Emil

Fantastisk bog

Lars

Go

Dennis

Ok

Ivan

Svært stof formidlet forståeligt og med klare anvisninger af god oplæser 👍🏾

Jonna

Tydelig og behagelig stemme, passende ophold for at markere naturlige ophold og pauser. Vanvittig spændende indhold med tilpas forklaringer uden at forfatteren taler ned til læseren

Birthe

Rigtig god

Andreas Gram

Spændende emne og meget levende beskrevet

Asta

Super spændende

Virkelig spændende og godt formidlet 👍

Tina Damhus