Grevinden- Henriette Rostrup

Bedømmelse 4.4
19 timer 4 min
592 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Angelica Evans (1870-1914) vokser op som plejebarn i en mælketoddybar i et af Københavns arbejderkvarterer. Efter en affære med rigsgreve von Sponneck, føder hun et barn, som sættes i pleje, og hun ansættes som stuepige i en præstegård i Jylland. Herfra bringer eventyret os til et fattigkvarter i Cape Town, en rigmandsvilla i Johannesburg, Grand Hotel i Amalfi, et tuberkulosesanatorie i Schweiz, dronningevisit i London for til sidst at ende i pantelånerbiks på Vesterbros Torv og sladderpressens spalter.

I en alder af 30 arver Angelica et palæ i London og en kolossal formue, der gør det muligt for hende at købe det lille lystslot Aldershvile ved Bagsværd Sø, hvor hun bosætter sig med sin datter, som hun henter fra plejeforældrene. Pludselig er hun en af Europas rigeste kvinder, der nu inviteres ind på de bonede gulve. Meningen må vide, hvad hun er kommet af –og ikke mindst hvordan hun er kommet til den position i livet, hun nu har. Grevinden er fortællingen om en unge pige, der går så gruelig meget igennem for til sidst at få alt det, hun drømmer om – eller er det nu også det?

Forfatter(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Tid Lydbog:

19 timer 4 min

Sider E-bog:

592

Sprog:

Dansk

Udgivet:

26.8.2022

Forlag Lydbog:

People's

ISBN Lydbog:

9788772389257

Forlag E-bog:

People’s

ISBN E-bog:

9788775930043

Hvad andre synes

Anmeldelser af Grevinden – E-bog, Lydbog

En medrivende historie om et menneske, der bliver løftet ud af økonomisk fattigdom, men mangler en sund kerne med robuste værdier og derfor bliver genstand for sit eget snobberi og andres udnyttelse.

Peter

En fantastisk historie men en trist skæbne. Ærgerrigheden kommer til at stå i vejen for et bekvemt liv med penge nok. Grevinden vil hele tiden mere og højere og kan ikke blive tilfreds. Hun mangler en kerne. Romanen giver et troværdigt kvindeportræt fra en tid, hvor kvinder var mere afhængige af mænd.

Birgitte

Glimrende

Susan

Virkelig dejlig roman ✨

Freda

Fantastisk fortælling

Karin

Fantastisk bog om lige så fantastisk kvindeskæbne midt i en brydningstid

Jonna