Grib livet - Slip angsten

- Pia Callesen

Bedømmelse 4.6
5 timer 51 min
195 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Uro, tankemylder, hjertebanken, søvnproblemer og psykisk smerte er blandt de symptomer på angst, som op mod 400.000 danskere dagligt generes af. Angst og angstsymptomer er blevet en folkesygdom, som i årtier er forsøgt behandlet af psykologer og andre terapeuter gennem samtaler om og bearbejdning af traumer, frygt og svigt. Behandlerne har opfordret til at vende fokus indad, til at konfrontere angsten og til at omstrukturere tankerne for at finde indre ro.

I Grib livet – slip angsten gør psykolog og metakognitiv terapeut Pia Callesen op med de hidtidige normer for behandling af angst og præsenterer den dokumenterede behandlingsmetode metakognitiv terapi, der har revolutioneret behandlingen af angst. Helt op mod 90 procent bliver fri af deres angst efter blot 6-12 sessioner.

Den overbevisende forskning bag metoden viser, at den meget brugte selvanalyse og ’mærken-efter’ er en helt forkert måde at gribe angst og angstsymptomer an på. Faktisk har det den modsatte effekt – den vedligeholder angsten. Forklaringen er, at det menneskelige sind regulerer sig selv, hvis det får fred til det. Også stærke følelser som panik og angst er forbigående, medmindre vi holder følelserne i live ved at bekymre os i overdreven grad og bruge alle vores kræfter på at bekæmpe dem.

I bogen viser Pia Callesen med konkrete eksempler, hvordan bearbejdning af bekymringer kan have negativ effekt og føre til angst, og hvordan vi i stedet kan lære at forholde os til følelser og bekymringer på en måde, der lader angsten forsvinde, så vi igen får overskud og lyst til at gå ud og gribe livet!

Forfatter(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Tid Lydbog:

5 timer 51 min

Sider E-bog:

195

Sprog:

Dansk

Udgivet:

26.3.2019

Forlag Lydbog:

JP/Politikens Forlag

ISBN Lydbog:

9788740054774

Forlag E-bog:

JP/Politikens Forlag

ISBN E-bog:

9788740054880

© JP/Politikens Forlag (Lydbog)

© JP/Politikens Forlag (E-bog)

Hvad andre synes

Anmeldelser af Grib livet - Slip angsten – E-bog, Lydbog

Lærerig

Bogen har mange gode og lærerige pointer og giver stof til eftertanke.

Sabrina

Giver en rigtigt god indsigt i emnet

Man får en god fornemmelse for forskellene mellem kognitiv og metakognitiv terapi. Bogen er skrevet så man kan sætte sig ind i emnet uden forudgående kendskab.

Peer Møller