Hvad kan filosofi?- Ole Fogh Kirkeby

4 timer 34 min
146 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Med udgangspunkt i 12 aspekter af den filosofiske praksis redegør Ole Fogh Kirkeby for filosofiens kraft og vigtighed i dag med den overbevisning om, at den post-pandemiske verden ikke overlever uden filosofi.

Filosofi betyder ”kærlighed til visdom”. Grækerne skabte filosofien til at begrebsliggøre erfaringerne med den magt, som værdier har over handlinger, og til at trække grænsen mellem det, der er i vores magt og det, der ikke er det. Dette fordrer, at vi har et refleksivt forhold til os selv, hvilket vi først kan have, når vi har ordnet forholdet til os selv og til andre i praksis.

Filosofien er den disciplin, der frem for alle andre handler om, hvordan vi skærper klarheden i forholdet til os selv.

Men hvad kan filosofi?

Filosofien kan formidle det forkætrede ord ”visdom”, som er den grundindstilling, der befrier. Den, der tager sit liv alvorligt, vil blive ført, nænsomt eller voldsomt, til at gå ind i de livsvigtige problemstillinger, som på overfladen er økonomiske, politiske, sociale, teknologiske, psykologiske og kulturhistorisk formede. I dybden er de filosofiske, fordi de handler om at kunne bestemme vores egen indstilling til problemerne uden selvbedrag, og med viljen og evnen til en kritisk analyse af vækst og afkald.
Forfatter(e):
Oplæser(e):
Format:
E-bog, Lydbog
Tid Lydbog:
4 timer 34 min
Sider E-bog:
146
Sprog:
Dansk
Udgivet:
22.11.2021
Forlag Lydbog:
Content Publishing Aps
ISBN Lydbog:
9788794205115
Forlag E-bog:
Content Publishing Aps
ISBN E-bog:
9788793607880

Hvad andre synes

Anmeldelser af Hvad kan filosofi? – E-bog, Lydbog

Ikke hvad jeg forventede

Kaspian Puukka Jensen