Jeg dræber

Jeg dræber

Om bogen

I Monte Carlo, stedet for de rige og berømte, modtager radio-Dj'en Jean-Loup Verdier et opkald fra en ensom mand som i æteren forkynder at han har til hensigt at dræbe:

- Jeg er ude af stand til at sove om natten fordi mit onde ikke helmer et øjeblik...
- Og hvad gør du så om natten for at komme over 'dit onde'? snappede Jean-Loup ham lidt utålmodigt af.
Svaret lod vente på sig og da det til sidst faldt, kom det som når en ting langsomt bliver viklet ud af flere lag papir.
- Jeg dræber...

Samme nat bliver den berømte racerkører Jochen Welder og hans ligeså berømte kæreste, skakspilleren Arijane Parker, myrdet på grotesk vis. Begges ansigter er fjernet af drabsmanden. Lidt efter lidt går det op for politiet i Monaco, Sûreté Publique, at en brutal og yderst intelligent seriemorder er løs i Monte Carlos gader.

Efterforskningen ledes af kriminalkommissær Nicolas Hulot. Hans gamle ven, FBI-agenten Frank Ottobre, som er på orlov i Monaco for at komme sig over sin kones død, bliver mod sin vilje draget ind i efterforskningen. Den amerikanske militærgeneral Nathan Parker, far til den myrdede Arijane, indleder hævngerrigt sin egen jagt på morderen. Gåderne er mange: Hvorfor skræller morderen ansigts- og hovedhuden af sine ofre? Hvad er det der driver ham? Og ikke mindst, hvem er han?

Giorgio Faletti er blevet sammenlignet med Ken Follett og Tom Clancy. Jeg dræber er hans debutroman og den har i hjemlandet Italien solgt flere end 3 millioner eksemplarer. De internationale filmrettigheder er solgt til producenten bag succeser som Det femte element, The Blair Witch Project og Hannibal.

Copyright © Baldini Castoldi Editore
Oversat af Jytte Lollesgaard fra Io uccido.

spændende bøger, seriemordere, selvtægt

Hvad andre synes

Anmeldelser af Jeg dræber