Jeg er her jo

Bedømmelse 4.5
9 timer 59 min
352 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Det er varmt og lyst den sommeraften i 2005, hvor politiet banker på døren til et hus i Solderup lidt uden for Tønder. Indenfor sidder Zandra, som er 11 år, og halvsover nøgen op ad sin far, der ligger halvfuld i sofaen. Om lidt tager politiet hende og hendes søster med ud af huset. Hendes far kommer i fængsel, og deres fælles historie bliver forsidestof.
De fleste kan huske historien om den ældste af pigerne fra Tønder-sagen, men hvem var hun – og findes hun i dag? Zandra Alex Berthelsen har levet tusinde liv og på en måde ikke et eneste. Som barn blev hun seksuelt misbrugt, som ung blev hun systemets sag – og som voksen forsøger hun at finde fodfæste i en tilværelse, hvor hun hver dag skal insistere på at være sig selv.
Hun er vokset op i plejefamilier, på ungdomspensioner, på gaden og på forsiden. Nu sætter hun selv ord på den opvækst, der på mange måder kom til at føles som hendes skæbne, men aldrig som den, hun egentlig er. Her fortæller hun for første gang den historie, de fleste tror, de allerede kender.

Zandra Alex Berthelsen, født 1994. Underviser, debattør og handicaphjælper. Har overlevet systemet og psykiatrien. I dag forfatter. Tror på, at alle mennesker har noget at bidrage med. Og at man har pligt til at gøre det.
Pia Møller Søe, født 1980. Tekstforfatter og cand.mag. i anvendt filosofi og kommunikation. Tilknyttet Et Cetera Magazine som kulturskribent. Tror på, at mennesker er hinandens mulighed. Og at man har pligt til at være det.

Oplæser(e):

Format:

Lydbog
E-bog

Tid Lydbog:

9 timer 59 min

Sider E-bog:

352

Sprog:

Dansk

Udgivet:

8.8.2022

Forlag Lydbog:

Lindhardt og Ringhof

ISBN Lydbog:

9788728373941

Forlag E-bog:

Lindhardt og Ringhof

ISBN E-bog:

9788727010380

Hvad andre synes

Anmeldelser af Jeg er her jo –
Lydbog, E-bog

Sikke en bog! En direkte og rå fortælling - og det kræver den, for at komme ud med sit budskab og den sande historie. Virkelig kloge og spændende tanker og betragtninger om 'os'; mennesker i forhold til hinanden og i det samfund vi har skabt. Virkelig en læsning/lytning værd!!👏⭐️

Annika

Ann har altså problemer med at udtale visse ord og det er mega irriterende. Ellers en god bog.

Heidi

Stærk fortælling. Det er dog ærgerligt, at de fleste pointer fortælles 3-5 gange på forskellige vis og hver gang præsenteres som om det er noget læseren ikke er klar over. Unødvendigt at genfortælle så mange gange i samme bog, det gør at man som læser hurtigt bliver hægtet af.

Laura Eline

Tankevækkende, skræmmende og ikke mindst lærerig(i forhold til berøringsangsten med denne målgruppe). Tak!

Anette