Jeg er her jo- Zandra Berthelsen, Pia Møller Søe

Bedømmelse 4.5
9 timer 59 min
352 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Det er varmt og lyst den sommeraften i 2005, hvor politiet banker på døren til et hus i Solderup lidt uden for Tønder. Indenfor sidder Zandra, som er 11 år, og halvsover nøgen op ad sin far, der ligger halvfuld i sofaen. Om lidt tager politiet hende og hendes søster med ud af huset. Hendes far kommer i fængsel, og deres fælles historie bliver forsidestof.
De fleste kan huske historien om den ældste af pigerne fra Tønder-sagen, men hvem var hun – og findes hun i dag? Zandra Alex Berthelsen har levet tusinde liv og på en måde ikke et eneste. Som barn blev hun seksuelt misbrugt, som ung blev hun systemets sag – og som voksen forsøger hun at finde fodfæste i en tilværelse, hvor hun hver dag skal insistere på at være sig selv.
Hun er vokset op i plejefamilier, på ungdomspensioner, på gaden og på forsiden. Nu sætter hun selv ord på den opvækst, der på mange måder kom til at føles som hendes skæbne, men aldrig som den, hun egentlig er. Her fortæller hun for første gang den historie, de fleste tror, de allerede kender.

Zandra Alex Berthelsen, født 1994. Underviser, debattør og handicaphjælper. Har overlevet systemet og psykiatrien. I dag forfatter. Tror på, at alle mennesker har noget at bidrage med. Og at man har pligt til at gøre det.
Pia Møller Søe, født 1980. Tekstforfatter og cand.mag. i anvendt filosofi og kommunikation. Tilknyttet Et Cetera Magazine som kulturskribent. Tror på, at mennesker er hinandens mulighed. Og at man har pligt til at være det.
Oplæser(e):
Format:
Lydbog, E-bog
Tid Lydbog:
9 timer 59 min
Sider E-bog:
352
Sprog:
Dansk
Udgivet:
8.8.2022
Forlag Lydbog:
Lindhardt og Ringhof
ISBN Lydbog:
9788728373941
Forlag E-bog:
Lindhardt og Ringhof
ISBN E-bog:
9788727010380

Hvad andre synes

Anmeldelser af Jeg er her jo – Lydbog, E-bog

Virkelig velskrevet

Stine Briks

God

Heidi

😊

Wickie

Meget fin bog. Langt hen ad vejen en meget gribende og rørende fortælling om en opvækst der ikke burde kunne lade sig gøre, men alligevel formår at holde fokus på det at eksistere og finde ro med de vilkår som livet har givet en. Den bliver en anelse lang til sidst.

Daniel

Rørende bog

Ninna

Meget særlig fortælling. Men jeg blev meget udfordret af, at der ingen kronologi er i historierne i bogen, fx i indlæggelser og misbrug. Men mister totalt overblik over kronologi og hændelserne sat op ift hinanden…

Katrine

Virkelig god bog. Hård og uden filter, hun er virkelig lavet af noget specielt.

Charlotte

Virkelig stærk fortælling

Marianne

:)

Tatjana

Wauw en vild fortælling om en forfærdelig barndom og liv 🥺🥺

Jórunn S.

Mega god bog, men samtid også en hård bog. Jeg var starte på at læse den, men det kunne jeg ikke kun 10 sider af gangen. For der var så mange ting der sket, som man ikke tro der er nogle der kunne gøre ved sine børn.

Annemette

Stærk og barsk fortælling.

Tina Mariegaard

Ikke særlig godt skrevet. Mange gentagelse, kronologien springer frem og tilbage som virker som et forsøg på at gøre bogen længere end den burde være. Bogen er vigtig i en samfundsmæssig ramme, men den er virkelig dårlig skrevet.

Kristina

En sindsyg hård bog.

Jannie

God fortælling men barsk

Karina