Kære dumme døde Vik

Kære dumme døde Vik

Om bogen

Selma er levende. Hun har forbrændinger i ansigtet og en fod, der gør ondt. Hun ved, hvad det var, hun var i gang med at sige til Vik, da bilen kørte galt. For at få sit liv tilbage har hun brug for at finde ud af, hvem hende pigen var, som Vik mødtes med, lige inden alt blev slået i stykker. Selma længes efter tiden før ulykken og en verden i alfabetisk orden. Men der mangler et V, et I og et K.

» ”Hvem var hun?” siger jeg. Han drejer hovedet og ser på mig. En sur smag i min mund. Den får spyttet til at klæbe til tungen, tungen til ganen. Jeg hader fornemmelsen af at kaste op. Det er det klammeste, den ynkeligste kulmination på en aften, der i forvejen var begyndt at gå i krampe.
”Hvem?” siger han.«

– Citat fra bogen

Kære dumme døde Vik er en stærk ungdomsroman om at finde mening i en tragisk ulykke – og i det liv, der skal leves bagefter.

Pressen skriver:

»… en glædelig overraskelse, der har sendt mig direkte tilbage til min søde og vigtige ’Liv og Alexander’-periode. Hun har så meget spændende sprog i sig, hende Caroline Ørsum …«
– Kamilla Löfström, Information (6. juni ’15)

»Bogen er meget smuk og sætter tankerne i gang hos læseren. Alle der har oplevet sorg og død tæt på, kan relatere til de mange følelsesmæssige stadier, som Selma går igennem […] Smuk roman!« (7/10 stjerner)
– bookeater.dk

»En velskrevet ungdomsroman som er holdt i et flydende og ungt sprog.«
– Merete Trap, Lektør


Forfatter.Caroline Ørsum
Oplæser.Lykke Sand

Hvad andre synes

Anmeldelser af Kære dumme døde Vik

Der er ikke nok bedømmelser endnu

Der er ikke nok bedømmelser endnu