Katastrofer

Katastrofer

Og hvad de kan lære os om os selv

Om bogen

KATASTROFER - OG HVAD DE KAN LÆRE OS OM OS SELV giver læseren et sjældent indblik i, hvordan mennesker og samfund reagerer på og i katastrofer. Tag med på en hæsblæsende tur igennem globale pandemier, klimaforandringer, askeskyer, orkaner og jordskælv og opdag, hvordan disse katastrofer afslører centrale sider af de samfund, vi lever i - sider som vi før var blinde for.

I bogens seks kapitler behandles nogle af de mest grundlæggende spørgsmål forbundet til at være menneske: den menneskelige natur, samfundets opbygning, ret og retfærdighed, vores evne til at forandre os, og hvad fremtiden bringer.

Igennem konkrete cases og eksempler fra den seneste samfundsvidenskabelige forskning undersøger den danske katastrofeforsker, hvad der gemmer sig under vores gode opdragelse og hverdagsrutiner: Hvem vi elsker, hvad vi prioriterer, hvad vi er bange for - og hvorfor.

Hvis du vil forstå den katastrofe, Danmark har været i det seneste år - og hvad den gør ved os som samfund og folk - er dette tankevækkende værk et godt sted at starte.

Kristian Cedervall Lauta er juraprofessor og ekspert i katastroferet.

Hvad andre synes

Anmeldelser af Katastrofer

Der er ikke nok bedømmelser endnu

Der er ikke nok bedømmelser endnu