Klubben

Klubben

en undersøgelse

Om bogen

Den 22. november 2017 – midt i #MeToo-bevægelsens rasen – offentliggjorde Sveriges største avis, Dagens Nyheter, en dybdeborende artikel om seksuelle overgreb, og det blev starten på en række afsløringer, som rystede den internationale litterære verden og tvang det Svenske Akademi, landets fornemmeste kulturinstitution, som hvert år beslutter, hvem der skal have Nobelprisen i litteratur, i knæ. Som en konsekvens af afsløringen blev denne prestigefyldte litteraturpris ikke uddelt i 2018.

I Klubben - en undersøgelse fremlægger Matilda Gustavsson adskillige nye afdækninger og giver stemme til en række vidner, som oplevede denne rystende, internationale skandale på første hånd, og forfatteren maler et dybdegående portræt af magtens dynamik og privilegier indenfor kunstens verden. Forfatteren trækker tråde langt udover avisoverskrifterne, og med grundig research og spidset pen udstiller hun, hvorledes en patriarkalsk struktur gennemsyrer hele det humanistiske parnas.

Vold, grådighed og grænseløs ambition: Dette er historien om, hvordan magt og indflydelse blev groft udnyttet i kulturlivets helligste haller – og fortællingen om, hvordan kunst kan skabes og liv ødelægges som et resultat heraf.

Forfatter.Matilda Gustavsson
Oplæser.Ellen Hillingsø

LydbogE-bog

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af Klubben