Lev mere tænk mindre

- Pia Callesen

Bedømmelse 4.3
3 timer 44 min
127 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Nu solgt i mere end 65.000 eksemplarer.

Metakognitiv terapi gør lige nu sit indtog verden over, og forskerne er begejstrede. Terapien har dokumenteret effekt på depression, og studier viser, at så mange som 70-80 % af alle depressive kureres helt – og det endda på rekordtid. Denne bog henvender sig både til den, der lider af depression, og den, der gerne vil lære at tackle sine negative tanker.

Det er en udbredt opfattelse, at den bedste måde at takle kriser på er at bearbejde dem. Vi taler, tænker og analyserer i et væk i et forsøg på at tømme rygsækken for ’dårlig bagage’. Men det er en forkert, omend fasttømret antagelse. Psyken skal ikke betragtes som en rygsæk. Der sker ingen ophobning, og det er ikke nødvendigt at ’rydde op’ for at komme videre med sit liv efter en krise eller for at overvinde en depression.

Ifølge banebrydende ny forskning inden for metakognitiv terapi bør sindet i stedet betragtes som en si, hvor alt passerer, med mindre vi selv aktivt vælger at holde fast i det. Bruger vi mange timer dagligt på at spekulere og bekymre os om, hvordan vi skal løse et problem eller på at tale med os selv om, hvordan vi har det, tapper vi os selv for energi og livsglæde, ligesom vi øger vores risiko for at udvikle eller vedligeholde en depression.

Det handler ikke om at tvinge sig selv til urealistiske mål om kun at tænke positivt. I stedet skal vi fokusere på at tage styringen og begrænse vores grublerier. I bogen her giver psykolog Pia Callesen sit bud på, hvordan vi kan vinde kontrollen over vores tænkning og få livsglæden tilbage.

Hun introducerer os til en række mennesker, som alle har overvundet depressionen ved hjælp af metakognitiv terapi og viser, hvordan vi kan lære at identificere de tanker, der trigger vores bekymringer, og via konkrete øvelser blive bedre til at håndtere og begrænse vores negative tanker, så vi ikke blot lærer at overvinde depressionen – men også helt undgår at udvikle den.

Forfatter(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Tid Lydbog:

3 timer 44 min

Sider E-bog:

127

Sprog:

Dansk

Udgivet:

9.6.2017

Forlag Lydbog:

JP/Politikens Forlag

ISBN Lydbog:

9788740040517

Forlag E-bog:

JP/Politikens Forlag

ISBN E-bog:

9788740039061

Hvad andre synes

Anmeldelser af Lev mere tænk mindre – E-bog, Lydbog

Rigtig god bog!

Kk

Lev mere tænk mindre er en inspirerende bog, der giver et overskueligt indblik i metakognitiv terapi. Jeg vil klart tage metoderne med mig videre. Derudover var oplæsningen god og behagelig.

Betina fra Lydboghylden

Fantastisk bog

Chanette

Super god

Mai