Lev mere tænk mindre- Pia Callesen

Bedømmelse 4.3
3 timer 44 min
127 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Nu solgt i mere end 65.000 eksemplarer.

Metakognitiv terapi gør lige nu sit indtog verden over, og forskerne er begejstrede. Terapien har dokumenteret effekt på depression, og studier viser, at så mange som 70-80 % af alle depressive kureres helt – og det endda på rekordtid. Denne bog henvender sig både til den, der lider af depression, og den, der gerne vil lære at tackle sine negative tanker.

Det er en udbredt opfattelse, at den bedste måde at takle kriser på er at bearbejde dem. Vi taler, tænker og analyserer i et væk i et forsøg på at tømme rygsækken for ’dårlig bagage’. Men det er en forkert, omend fasttømret antagelse. Psyken skal ikke betragtes som en rygsæk. Der sker ingen ophobning, og det er ikke nødvendigt at ’rydde op’ for at komme videre med sit liv efter en krise eller for at overvinde en depression.

Ifølge banebrydende ny forskning inden for metakognitiv terapi bør sindet i stedet betragtes som en si, hvor alt passerer, med mindre vi selv aktivt vælger at holde fast i det. Bruger vi mange timer dagligt på at spekulere og bekymre os om, hvordan vi skal løse et problem eller på at tale med os selv om, hvordan vi har det, tapper vi os selv for energi og livsglæde, ligesom vi øger vores risiko for at udvikle eller vedligeholde en depression.

Det handler ikke om at tvinge sig selv til urealistiske mål om kun at tænke positivt. I stedet skal vi fokusere på at tage styringen og begrænse vores grublerier. I bogen her giver psykolog Pia Callesen sit bud på, hvordan vi kan vinde kontrollen over vores tænkning og få livsglæden tilbage.

Hun introducerer os til en række mennesker, som alle har overvundet depressionen ved hjælp af metakognitiv terapi og viser, hvordan vi kan lære at identificere de tanker, der trigger vores bekymringer, og via konkrete øvelser blive bedre til at håndtere og begrænse vores negative tanker, så vi ikke blot lærer at overvinde depressionen – men også helt undgår at udvikle den.
Forfatter(e):
Format:
E-bog, Lydbog
Tid Lydbog:
3 timer 44 min
Sider E-bog:
127
Sprog:
Dansk
Udgivet:
9.6.2017
Forlag Lydbog:
JP/Politikens Forlag
ISBN Lydbog:
9788740040517
Forlag E-bog:
JP/Politikens Forlag
ISBN E-bog:
9788740039061

Hvad andre synes

Anmeldelser af Lev mere tænk mindre – E-bog, Lydbog

God

Kaspian Puukka Jensen

Let forståelig og giver anledning til at møde verden på en ny måde.

Ida

Mega godnog spændende bog og så inspirerende 😊👍

Line

En god bog med gode redskaber som giver eftertanke

Gerda

Lidt svær at blive fanget af

Pia

Langsommelig

Sussie

Fantastisk bog, den har forandret mit liv🙏❤️

Nathja

Skal helt sikkert høres igen

Louise

God !

Rasmus

Fantastisk og inspirerende bog

Sarah

Meget klar formidling af principperne i metakognitiv terapi og hvorfor, metoden er virkningsfuld i forhold til depression.

Frederik

Meget givende og lærerne bog😊

Sofie

God terapi. Har kunnet bruge meget.

Mai-Britt

Dejlig med ny uddybende redegørelse for ny forskning. Bare gør, fedt budskab!

Joan

Spændende lidt gentagelser men det er nok meget godt :)

Kamilla