Margrethe 2. Danmarks dronning

Margrethe 2. Danmarks dronning

Om bogen

"Sjældent på noget tidspunkt i dansk historie har Danmarks regent i den grad som dronning Margrethe 2. formået både at være et rigtigt levende menneske og samtidig opretholde illusionen om noget helt specielt.[...]

"Vi skal ikke hygge os i smug, men vi skal værne om vort land, vor kultur, vort sprog, ikke ved at lukke det inde i et glasskab på museet, smagfuldt belyst og med forklarende tekst - det skal ud på torvet, i vore hjem, i vore skoler, på hver arbejdsplads, der hvor livet er, hvor det kan blæse koldt og regne, men hvor solen også kommer."

Må jeg med disse dronningeord byde læserne velkomne i dronning Margrethes store verden." -Henning Dehn-Nielsen

Henning Dehn-Nielsen (f.1940) er en dansk forfatter, redaktør og kulturhistoriker. Henning Dehn-Nielsen er oprindeligt uddannet cand.phil. i historie og arkæologi fra Københavns Universitet, og underviste i mange år inden han helligede sig forfatterskabet. Henning Dehn-Nielsen har udgivet i omegnen af 50-60 bøger, hvoraf en stor del omhandler danmarks historie og konger, arkitektur og arkæologi, lokalhistorie og topografi, foruden en stor mængde artikler til tidsskrifter, leksika og lignende.

Hvad andre synes

Anmeldelser af Margrethe 2. Danmarks dronning