Meter i sekundet- Stine Pilgaard

Bedømmelse 4.3
5 timer 19 min
199 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Et ungt par bosætter sig på en højskole i Vestjylland med deres lille barn. De træder ind i en verden af fællessang, økolærere og en stærk vilje til lokalsamfundet. Han er lærer på skolen, og hun er med som påhæng. Teoretisk set vil hun gerne fællesskabet, men kommer alligevel til at skrive anti-højskolesange med en af de andre påhæng. Det bliver blandt andet til Slagsang for påhæng og Sommersang uden sol og en salme, en vuggesang, en drukvise. Langt hen ad vejen vil hun også gerne integreres i lokalsamfundet, men hun kommer skævt ind i de sociale sammenhænge, hun kan ikke rigtig afkode den vestjyske samtaleform, de korte sætninger og lange pauser.

Stine Pilgaard tager tråden op fra 'Min mor siger' og 'Lejlighedssange' med denne stærkt humoristiske, kloge og kærlighedsfulde roman om en ung kvinde, der flytter til Vestjylland med en stærk vilje til højskolelivets fællesskab, men alligevel kommer til at skrive slagsange i smug.

Stine Pilgaard, født 1984, er uddannet fra Forfatterskolen og Københavns Universitet. Hun fik et stort anmelder- og publikumgennembrud med debutromanen 'Min mor siger' (2012), som blev nomineret til DR Romanprisen, og som hun modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for. I 2015 fulgte hun succesen op med romanen 'Lejlighedssange', som også talte til et stort publikum, modtog Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og var nomineret til Læsernes Bogpris (2016).
Forfatter(e):
Oplæser(e):
Format:
E-bog, Lydbog
Tid Lydbog:
5 timer 19 min
Sider E-bog:
199
Sprog:
Dansk
Udgivet:
15.5.2020
Forlag Lydbog:
Gutkind
ISBN Lydbog:
9788743400059
Forlag E-bog:
Gutkind
ISBN E-bog:
9788743400042

© Gutkind (Lydbog)

© Gutkind (E-bog)

Hvad andre synes

Anmeldelser af Meter i sekundet – E-bog, Lydbog

Sjov og hjertevarm bog. Fantastisk oplæser. Havde en følelse af at bogen ikke måtte slutte, fordi den var så fin at lytte til.

Stine

Genial

Mads

Skøn!!!

Kristina

Humoristisk og lun. Fineste oplæsning med sange.

Kathrine

Sjov bog

Britt

Genial bog om samfunds sammenstød og dets finurligheder.

Henriette

Den giver smil på læben.

Rikke

Super fin

Lene

Morsom!

Tea Rose

En virkelig dejlig bog, som har en skøn underspille humor, samtidig med at den indeholder smuk poesi og livsklogskab.

Winnie

Skøn "skæv" bog. Grin, genkendelser og dejlig blanding af historien, sange, brevkasse og ikke mindst Anders Agger. Glæder mig til filmen. Hella Joof som instruktør, så kan det ikke gå galt.

Charlotte

Underholdende og varm.

Mette

God

Maria

Skøn bog og dejligt læst op

Emma

Meningsløs, kedelig og langsommelig. Uden nogen form for handling.

Troels