Mit livs eventyr. Bind 2

Mit livs eventyr. Bind 2

Om bogen

"Mit liv er et smukt eventyr, så rigt og lyksaligt."

Sådan starter H.C. Andersen sin selvbiografi "Mit livs eventyr", som udkom på hans 50 års fødselsdag. Bogen fortæller ikke desto mindre om et liv, der ikke altid var helt så smukt og lyksaligt. Hans Christian var et følsomt barn, der led under de andre børns grove mobning. De bitre erfaringer blev senere forvandlet til et af hans smukkeste eventyr "Den grimme ælling", og man må sige, at den lille ensomme dreng selv voksede op og blev en svane. Usikkerheden og forfængeligheden fulgte ikke desto mindre H.C. Andersen hele livet igennem, og "Mit livs eventyr" er både en smuk skildring af et begivenhedsrigt liv og et indblik i en blid og følsom, men til tider meget ensom mands sind.

Bind 2 fortæller om digterens voksenliv, forfatterskabet og den anerkendelse, der efterhånden fulgte med. Vi kommer også med på nogle af H.C. Andersens mest forunderlige rejser.

Hans Christian Andersen (1805-1875) er en af Danmarks højst elskede forfattere og velsagtens den mest kendte dansker i verden. Han var en af de førende kulturpersonligheder inden for den danske guldalder og udmærkede sig inden for både poesi, kunsteventyr, romaner og papirklip. H.C. Andersen er født i Odense, hvor der er oprettet et museum til ære for ham.

Forfatter.H.C. Andersen

E-bog

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af Mit livs eventyr. Bind 2