Mørkeland

- Niels Krause-Kjær

Bedømmelse 4.3
8 timer 13 min
253 Sider
Ulrik Torp
bookCoverFor

Om bogen

"Mørkeland" er Niels Kraus-Kjærs uafhængige fortsættelse af den filmatiserede bestseller-roman "Kongekabale".

Mistanke om svindel på højeste plan viser sig at trække tråde langt ind i det danske demokrati. En ung fuldmægtig i indenrigsministeriet myrdes, dagen før der udskrives folketingsvalg. Journalisten Ulrik Torp, der efter en fyringsrunde er endt på kontanthjælp, sendes af Jobcenteret i virksomhedspraktik på Dagbladet og begynder at skrive om mordet. Den unge fuldmægtig havde angiveligt fået færten af et omfattende bedrag, og sammen med en praktikant kommer Ulrik Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der med alle midler synes parate til at forsvare samfundet mod en illiberal dagsorden styret af tweets og facebookopslag.

Ligesom "Kongekabale" bevæger "Mørkeland" sig i grænselandet mellem medier og politik og beskriver aktuelle politiske dilemmaer, ligesom den trækker den faktuelle historie om Firmaet – en privat efterretningstjeneste i Danmark dannet efter Anden Verdenskrig og angiveligt lukket ned i 1960‘erne – ind i en nutidig sammenhæng.

Niels Krause-Kjær (1963) er uddannet journalist og arbejder i dag som vært på DR2 Deadline. Tidligere har han blandt andet været journalist på Jyllands-Posten og pressechef for Den Konservative Folketingsgruppe.

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Del:

2

Tid Lydbog:

8 timer 13 min

Sider E-bog:

253

Sprog:

Dansk

Udgivet:

13.6.2019

Forlag Lydbog:

Lindhardt og Ringhof

ISBN Lydbog:

9788726141429

Forlag E-bog:

Lindhardt og Ringhof

ISBN E-bog:

9788711910290

Hvad andre synes

Anmeldelser af Mørkeland – E-bog, Lydbog

God historie.

Søren

Jeg havde forventet mere efter kongekabale. Halvdelen af bogen skal man igennem inden den tager fart, og en skidt afslutning

Louise