Nadja og de 170 kilo- Nadja Engsig

Bedømmelse 4.6
6 timer 34 min
282 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Nadja Engsig fra TV2-dokumentaren ”Nadja og de 170 kilo” fortæller i denne bog sin personlige historie om en kaotisk barndom, hvor mad blev det eneste faste holdepunkt. Om svigt, smerte og sorg – og et tiltagende misbrug af makrelmadder, marsbarer og mayonnaise.
Hvordan bliver man et helt menneske, når man er vokset op i en sammenbrudt familie og er rundet af omsorgssvigt, sexovergreb og en spiseforstyrrelse, der har slået dybe rødder?
Bogen handler også om mødet med systemet – med skiftende skoler, sagsbehandlere og sociale tilbud. Om desperationen, når man bliver mobbet af sine jævnaldrende og misforstået af de voksne. Om sorgen, når man føler sig brændemærket som den tykke pige, der selv er skyld i sine problemer. Og om at tage sagen i egen hånd med alkohol, hash, sex, selvskade og op mod 4.000 kalorier på ét måltid.
Nadja Engsigs fortælling er en vedkommende og væsentlig førstehåndsberetning fra livets gang i Underdanmark. En fortælling om at synke til bunds med sin sociale arv. Og om at bryde mønstret, med hjælp fra de sjældne voksne, der ikke kun så et problem på 170 kilo, der skulle fikses.
Forfatter(e):
Oplæser(e):
Format:
E-bog, Lydbog
Tid Lydbog:
6 timer 34 min
Sider E-bog:
282
Sprog:
Dansk
Udgivet:
10.9.2021
Forlag Lydbog:
ImpactPress
ISBN Lydbog:
9788794221122
Forlag E-bog:
ImpactPress
ISBN E-bog:
9788794221061

© ImpactPress (Lydbog)

Hvad andre synes

Anmeldelser af Nadja og de 170 kilo – E-bog, Lydbog

Fantastisk, stærk og sårbar historie af Nadia Engsig. Indsigt i følelsesmæssige og fysiske svigt og senfølger deraf. Hvordan voksne igen og igen misforstår konfliktadfærd. Hvordan mennesker kan formå, at hjælpe sig selv ud af de mørkeste steder i livet. Hjertemøder med andre mennesker, der forandre for altid. Giver bogen mine bedste anbefalinger ❤️

Eleesha

Ærlig og lærerig bog. Sender dig de bedste hilsner Nadja🤗❤️🙏

Anne Grethe

Fuldstændig fantastisk og rørende❤️

En fuldstændig fantastisk bog og sindsyg rørende historie om Najdas liv. Jeg er dybt imponeret over hendes ærlighed og mod til at skrive så hudløs ærligt. Kæmpe respekt til Najda og hold nu kæft en styrke du har. Får lyst til at give dig den størreste krammer der findes. Jeg er ikke i tvivl den får 5 stjerner ud af 5.

Lena

En vigtig og barsk historie

Nadja har haft en barn- og ungdom, som ingen burde opleve. Selvfølgelig blev hun et menneske, der ikke blev helt og rask. Gennem hendes seje tilgang fik hun vendt sit liv og fik taget de gode skridt for hende. En virkelig god og vigtig historie. Jeg håber, at mange fagpersoner - lærere, pædagoger, sundhedspersonale, socialrådgivere - vil gøre det bedre, end de har gjort i Nadjas tilfælde. Og at alle os menige mennesker vil tænke, før vi dømmer mennesker på deres udseende og adfærd - måske ligger der mere bag end bare at være doven, tyk eller uopdragen. Læs bogen og bliv klogere - og kæmp for bedre hjælp til børn og unge, der bliver svigtet. Alt det bedste til Nadja. 💜

Tine

Mega sej at hun åbnede op på den måde

Ditte

En god og ærlig bog!

Flot bog og meget ærlig. Jeg har selv haft en spiseforstyrrelse, blot med et andet fortegn, jeg spiste slet ikke, og hvis, kastede jeg op. Så min væmmelse ved tykke mennesker har godt af at blive udfordret til stadighed. Jeg synes det er flot at Nadia tør stå frem, og selvom man bliver “sur på hende, og synes hun skal tage sig sammen, får man også sympati for hende.! Rigtig dejlig lydbog hele vejen igennem!

Dolberg er hot!

Virkelig god bog

Rikke

RESPEKT TIL NADJA FOR AT HAVE MODET TIL AT STÅ FREM OG FORTÆLLE SÅ HUDLØST ÆRLIGT OM SIT LIV ❤❤

Dorte

skøn ærlighed

ulla

Kæmpe indsigt i et hårdt liv

Nadja, jeg havde set din serie forud for bogen og hvor er jeg glad for at jeg tog mig tid til at lytte til den! Iben Dorner gør det godt som oplæser, men jeg er helt mundlam over det liv du har været igennem. Helt surrealistisk at man kan have sådan et liv i Danmark. Jeg er selv overvægtig og kan relaterer til overspisninger, endeløse slankekure og følelsen af altid at være den største i lokalet. Jeg vil sige dig tak for en rigtig god bog!

Julie

Meget rørende

Meget rørende bog

Annette