Når flokdyret fejler

Hvorfor vi kloge mennesker træffer så mange ukloge beslutninger

Bedømmelse 4.3
8 timer 33 min
254 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Mennesker er kloge, rationelle og selvstændige. Mennesker er hjælpsomme og omsorgsfulde. Men vi er også flokdyr. Og flokdyr fejler.

Vi udtrykker enighed, når vi dybest set er lodret uenige.

Vi betaler gladelig overpris for varer og medlemskaber uden værdi.

Vi kritiserer, peger fingre og lukker os om os selv – når vi burde samarbejde og inkludere.

Vores moral og selvstændighed går fløjten, når vi går i flok.

I NÅR FLOKDYRET FEJLER tager psykolog Henrik Tingleff dig med på en rejse rundt i historiens største og mest skelsættende menneskeforsøg – og helt ind i sindets kringlede og krøllede afkroge. Han præsenterer fem foruroligende forklaringer på, hvorfor vi kloge mennesker bliver ved med at gøre så mange ukloge ting. Og ét betryggende bud på, hvordan vi kan undgå det. Hvis vi tager os tid.

Undervejs får du forklaringer på alt fra MeToo til priserne på croissanter. Fra hvorfor nogen lader den tomme toiletrulle hænge til hvad der fik almindelige mennesker til at storme den amerikanske kongres. Fra fodboldspilleres trang til tatoveringer til de uendelige strategiprojekter og magtkampe på kontorgangen.

Bered dig på at blive både fascineret, forundret, foruroliget – og rigtig meget klogere – på dine kollegaer og dine medarbejdere. På dine medmennesker. Og på dig selv.

Bered dig også på en vis modstand. For denne bog afslører nogle knap så flatterende sandheder om mennesket. Men det er selvfølgelig kun de andre, der fungerer som fejlende flokdyr, ikke sandt? Et klogt menneske som dig træffer ikke gentagne ukloge beslutninger …

Eller gør du?

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

E-bog
Lydbog

Tid Lydbog:

8 timer 33 min

Sider E-bog:

254

Sprog:

Dansk

Udgivet:

22.4.2022

Forlag Lydbog:

Gyldendal

ISBN Lydbog:

9788702328585

Forlag E-bog:

Gyldendal

ISBN E-bog:

9788702328509

© Gyldendal (Lydbog)

© Gyldendal (E-bog)

Hvad andre synes

Anmeldelser af Når flokdyret fejler –
E-bog, Lydbog

🙂

Julie

En must-read/-hear. Skal læse den igen

Marikka Ishøj

Tankevækkende og sjov

Henriette

Meget interessante studier og reflektioner! Jeg er ikke altid enig i konklusionerne og bliver provokeret til ikke st føle mig normal…. Lidt for monoton oplæsning, kunne godt have brugt mere ‘energi’..

Cathrine