Nattens cirkus

Nattens cirkus

Om bogen

Cirkusset ankommer uden varsel. Der er ingen forudgående bekendtgørelser, ingen opslag på lygtepæle eller plankeværk i byen, ingen omtale eller annoncer i lokale aviser. Der er simpelt hen der, hvor det ikke var i går.

1886: Et omrejsende cirkus, hvis lige aldrig er set, vækker opsigt. Når tusmørket falder på, åbnes portene til Nattens Cirkus, og indenfor venter en forunderlig verden i sort og hvidt. Stribede telte står langs endeløse, bugtede stier og lokker med glansfulde numre af trapezartister og ildslugere, slangemennesker og illusionister. På den store plads brænder et bål med hvide flammer, og røgen i den fortættede luft blandes med en duft af karamel og kanel.

Men kun få mennesker ved, at der bag kulisserne foregår en hård duel mellem to unge magikere. Celia og Marco er begge fra barnsben blevet trænet af deres respektive mentorer til at deltage i et “spil” mod en ukendt modstander, som de bindes til for livet. Da de omsider lærer hinanden at kende, står tiden stille, og luften vibrerer ved den mindste berøring mellem dem. Uden at forstå reglerne for spillet til fulde forelsker de sig hovedkulds i hinanden og erfarer først for sent, at de er modstandere i en dyst på styrke og udholdenhed, hvor kun én kan stå tilbage.

Copyright © Erin Morgenstern 2011
Oversat af Annemette Goldberg fra The Night Circus

cirkus, magi, kærlighed, 1880-1889, 1890-1899, 1900-1909

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af Nattens cirkus