Otmars sønner

Otmars sønner

Om bogen

Otmars sønner er fortællingen om den unge Ludwig Smit, hans opvækst, ambitioner og længsel efter sandheden i den hollandske skilsmissefamilie, han vokser op i. Vi møder ham da han er ved at arbejde sig op ad karrierestigen hos oliemagnaten Shell, strandet i en snestorm på den sibiriske ø Sakhalin. Vejret tvinger ham til at tilbringe mere tid med Johan Tromp, kronprins i Shell, magtmenneske, multimillionær – og muligvis Ludwigs biologiske far.

Det er også fortællingen om freelancejournalisten Isabel Orthel, som befinder sig på Sakhalin samtidig med Ludwig, fast besluttet på at afsløre Tromp som centrum for nogle af de forbrydelser som foregår med de multinationale olieselskabers stiltiende velsignelse. Isabel er adopteret til Holland fra Thailand, ind i en kendt, men skruppelløs børnebogsforfatters familie. Og Isabels vej frem som journalist går blandt andet gennem at afsløre sin berømte adoptivbedstefars skattesvig – da han ligger for døden. Det er med denne sult efter sandhed, koste hvad det vil, at hun rejser til Sakhalin, til et skæbnesvangert, spændende og dybt menneskeligt møde med hedonisten Tromp og den akavede, famlende Ludwig.

Otmars sønner er en fortælling om livet. Om opvækst, længsel og bristede drømme, om livsværker og levemænd, dogmer og paradigmeskifter, den gamle verden og den nye, på godt og ondt.

Forfatter.Peter Buwalda
Oplæser.Morten Rønnelund

LydbogE-bog

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af Otmars sønner