OXEN – De mørke mænd

Bedømmelse 4.6
13 timer 52 min
468 Sider
Oxen
bookCoverFor

Om bogen

De mørke mænd er en fortsættelse af første roman, De hængte hunde, med krigsveteranen Niels Oxen.

Niels Oxen, Danmarks højest dekorerede soldat nogensinde, bor og arbejder under rumænsk identitet på et afsides dambrug i Jylland. Skjult for omverdenen slås krigsveteranen med sine traumer, samtidig med at han lever i konstant alarmberedskab. For han har en hemmelighed, som holder ham i live - men som også kan slå ham ihjel.

Da en museumsinspektør bliver myrdet på et slot, udløses en lavine af voldsomme begivenheder, som involverer Danmarks justitsminister. Der er kun få, der kan skimte en forbindelse til Oxen. En af dem er hans gamle makker, Margrethe Franck fra Politiets Efterretningstjeneste. Hun har ledt forgæves efter ham i mere end et år. Da hun endelig finder ham, besegler hun også hans skæbne.

Oxen ser pludselig sig selv som centrum i en menneskejagt. Nogle vil hjælpe ham. Nogle vil dræbe ham. Men hvem er ven, og hvem er fjende? Franck og Oxen slutter sig på ny sammen mod de mørke mænd, der har magten. For den jagede krigsveteran har kun to muligheder:

-Gå til grunde # eller gå til angreb.

Om forfatteren:
Jens Henrik Jensen, forfatter og journalist, slog igennem med trilogien Kællingen i Kraków (1997), Hofnarren i Murmansk (1999) og Ulven i Banja Luka (2002). Han indledte derefter den anmelderroste serie om kriminalassistent Nina Portland med Økseskibet (2004), Kulmanden (2007) og Spøgelsesfangen (2010). I 2012 udkom De hængte hunde, første bog i en serie med krigsveteranen Niels Oxen. Flere af Jens Henrik Jensens bøger er udgivet i en række europæiske lande.

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

E-bog
Lydbog

Serie:

Del:

2

Tid Lydbog:

13 timer 52 min

Sider E-bog:

468

Sprog:

Dansk

Udgivet:

8.9.2014

Forlag Lydbog:

JP/Politikens Forlag

ISBN Lydbog:

9788740019186

Forlag E-bog:

JP/Politikens Forlag

ISBN E-bog:

9788740016390

Hvad andre synes

Anmeldelser af OXEN – De mørke mænd –
E-bog, Lydbog

Spændende men lig lovligt meget gentages fra De hængte hunde (forgængeren) og selve hoved konspirationsteorien kommer nærmest ikke videre

Morten Brøgger

Go

Ole

Fantastisk bog

Lene

Total urealistisk amerikansk stil, der forguder et enkelt menneske, der i virkeligheden ikke er andet end et menneske

Bassam