Percy Jackson 1: Lyntyven- Rick Riordan

Bedømmelse 4.5
9 timer 7 min
Percy Jackson og Olymperne
bookCoverFor

Om bogen

Tolvårige Percy Jackson er på vej til at blive smidt ud af endnu en skole – der er et lille problem med, at han har pulveriseret sin matematiklærer. Præcis hvad der skete, kan han ikke helt forklare, men det er heller ikke første gang, at besynderlige ting sker omkring ham.

Det begynder dog at give noget mere mening, da Percy efter en dramatisk flugt ender i den noget anderledes feriekoloni, Halvblodslejren. Her møder han til sin forbløffelse væsner, der kun burde optræde i bøger om græsk mytologi, og i de højere luftlag er de gamle guder endog særdeles levende. Og vrede. Overguden Zeuz‘ lyn er nemlig blevet stjålet, og Percy er den hovedmistænkte.

Han har nu ti dage til at bevise sin uskyld, og sammen med to venner sætter han af sted tværs over USA i jagten på tordenkilen. Men mange har interesse i at stoppe ham, og farer lurer de mest uventede steder. Oven i det har Oraklet advaret ham om forræderi fra allernærmeste hold ... fra hans far, der har forladt ham, fra en af hans venner, eller ...?

Gale guder, sjove satyrer og en helt, der holder helt frem til sidste side.

Percy Jackson & Lyntyven er første bind i serien om Percy Jackson og olymperne.

Rick Riordan har vundet adskillige priser for sine krimier til det voksne publikum. Percy Jackson er hans første børnebog.

Rick Riordan bor i Texas med sin kone og to sønner.

"Percy Jackson" er hovedpersonen i Rick Riordans fantasybøger om Percy og olymperne. "Percy Jackson" troede, han var en ganske almindelig dreng med ADHD, men sandheden går op for ham under en skoleudflugt, hvor hans matematiklærer forvandler sig til angribende monster, som han med sit sværd får pulveriseret.

Rick Riordans bøger med "Percy Jackson" handler om gale guder, mytologiske monstre og helte. Percy er 13 år og søn af havguden Poseidon, hvorfor han selv er halvgud. Percys bedste veninde hedder Annabeth. Hun er også halvgud, og sammen oplever de alt fra monstre og uhyre til magiske grænser og titaner.

Fordi at "Percy Jackson" kun er halvgud, så går han også i skole. I New York hvor skolen er, sker der ikke rigtigt noget spændende. Det er om sommeren, han oplever mest. Sommeren tilbringer han nemlig i Halvblodslejren med alle de andre halvguder.

Kan "Percy Jackson" og Annebeth mestre alle de udfordringer, som de oplever?

Rick Riordan (f. 1964) er mest kendt for sin serie om Percy Jackson, hvor gamle græske guder viser sig at være virkelige - og de får børn med almindelige mennesker.
Hovedpersonen Percy er, til sin egen store overraskelse, søn af havguden Poseidon og kommer ud på en masse eventyr med rødder i græsk mytologi.
Rick Riordan har desuden bidraget med flere bøger i serien 39 clues, der var et samspil mellem bøger, samlekort og et online site. Serien er en spændingsserie, hvor hovedpersonerne rejser rundt i verden på jagt efter clues, for at få del i en hemmelig familie-arv.
Serien Kane-arkiverne tager også udgangspunkt i en gammel mytologi, men denne gang den egyptiske.
Forfatter(e):
Oplæser(e):
Oversætter(e):
Vibeke Nielsen
Format:
Lydbog
Del:

1

Tid Lydbog:
9 timer 7 min
Sprog:
Dansk
Udgivet:
2.11.2011
Forlag Lydbog:
Carlsen
ISBN Lydbog:
9788711409046

© Carlsen (Lydbog)