Porten til verden – London

Porten til verden – London

Historie, magt og monumenter

Om bogen

Bogen fortæller Londons fascinerende historie, og hvordan historiske og politiske strømninger har skabt byen, og hvordan magthaverne har formet og omformet den. Mens hovedstæder som Rom, Berlin og Paris er præget af kirkers, kongers og kejseres stærke hånd i byplanlægning, monumenter og arkitektur, kendetegnes Londons historie af talrige diskussioner om, hvordan byen skulle udvikle sig, og hvordan verdensbyens triumfer skulle vises frem.

I middelalderen opstod der en konflikt mellem den økonomiske magt i City of London og den politiske magt i City of Westminster, og London blev først samlet i en storkommune i 1888. Konflikten kan stadig spores.

Porten til verden fortæller også, hvordan Themsen har præget London. Floden var med til at skabe handelsbyen London og gjorde i moderne tid byen til hjerte i et verdensomspændende imperium, hvor solen aldrig gik ned.

Bogen henvender sig til den historieinteresserede læser og den kulturrejsende, som gerne vil nogle spadestik dybere for at forstå historien, arkitekturen og monumenterne i en af verdens mest besøgte byer. Byen har en 2.000 år lang historie – fra romernes Londinium til nyliberalismens skyskrabere. Bogen tager læseren med tilbage til Romerrigets og middelalderens London, Reformationen og den nye anglikanske statskirke, pesten og den store brand i 1666, kolonitiden og væksten, verdenskrigene og genopretningen samt byplanlægningen og den globale pengestrøm. Det hele på godt og ondt.

E-bog

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af Porten til verden – London