Prinsessens døtre
  
”Prinsessens døtre” giver et interessant indblik i dens samtid, men bogen vidner også om en barsk virkelighed, som stadig eksisterer, og den rummer et nødråb til Vestens civilisation fra en modig kvinde skjult bag slør.
Prinsesse Sultana fortæller igen om sit liv i dette andet bind af Prinsesse-serien gennem sin amerikanske veninde, forfatteren Jean Sasson. Sultana er dybt splittet over den virkelighed, hun lever i i Saudi Arabiens overklasse. På den ene side er hun loyal over for kongehuset og islam. På den anden side oprøres hun over den brutale undertrykkelse, kvinderne i Saudi-Arabien stadig udsættes for.
Undertrykkelsen findes også i kongehuset, hvor enhver prinsesse er andenrangs i forhold til en prins. Sultanas to døtre har begge gjort oprør på hver deres måde. Den ene gennem et utilladeligt forhold til en veninde. Den anden ved en skræmmende form for religionsvanvid. Kun sønnen giver håb for fremtiden i et samfund, hvor et enevældigt styre og det frygtede religiøse politi, mutawa, kontrollerer alt og alle. Jean Sasson (f. 1950) er en amerikansk forfatter, der har skrevet en lang række bøger om kvinders vilkår i Mellemøsten. Hun arbejdede en årrække på et hospital i Saudi-Arabien, hvor hun blev veninder med flere kvinder fra den saudiske kongefamilie, heriblandt kvinden kendt som prinsesse Sultana, hvis historie Jean Sasson fortæller i de tre bøger ”Prinsessen”, ”Prinsessens døtre” og ”Prinsesse Sultanas kamp”.
Vis mere