Rend mig

Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig ...

Bedømmelse 4.4
4 timer 15 min
155 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Hun er blevet kaldt kælling og babe, er blevet overhørt og stalket. Pernille Skipper gør i denne personlige fortælling fra sin tid som toppolitiker op med den usynlige ulighed mellem kønnene, der stadig hersker overalt i samfundet.

Pernille Skipper var politiker på topniveau i over et årti. I Rend mig - Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig ... fortæller hun indgående om, hvordan det er at være kvinde i et magtspil og i et øjensynligt ligestillet demokratisk system, som i praksis favoriserer mænd.

Med udgangspunkt i sine egne erfa­ringer beskriver hun de magtstruk­turer, som særligt kvinder møder, når de forsøger at få del i magten – om det så er på Christiansborg, i det offentlige eller i det private erhvervsliv. De er oftere end mænd udsat for barrierer som sexisme, nedgørelse, nedsættende sprogbrug og stalking, hvilket afholder mange kvinder fra at gribe magten. Eller for den sags skyld at deltage i den offentlige samtale.

Bogen taler ind i en tid, hvor nye generationer af kvinder, der er opvokset med lige rettigheder på papiret, begynder at sige fra over for den ulighed, der stadig eksisterer mellem kønnene.

Samtidig vil Pernille Skipper gerne vise mænd, der for manges vedkommende ikke er opmærksomme på de usynlige magtstrukturer, at disse lever i bedste velgående. Rend mig - Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig ... er således et opråb til alle, der interesserer sig for køn, ligestilling og et sundt demokrati.

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

Lydbog
E-bog

Tid Lydbog:

4 timer 15 min

Sider E-bog:

155

Sprog:

Dansk

Udgivet:

2.10.2023

Forlag Lydbog:

JP/Politikens Forlag

ISBN Lydbog:

9788740088083

Forlag E-bog:

JP/Politikens Forlag

ISBN E-bog:

9788740088076

Hvad andre synes

Anmeldelser af Rend mig –
Lydbog, E-bog

Burde være pensum i folkeskolen og en barselsgave på fødegangen til alle nye forældre.

Jannie

Du er kommet imponerende godt og langt omkring, Pernille! Ærgerligt men forståeligt du har forladt politik! Men så også glædeligt at du har bidraget med dette flotte indlæg i debatten!! Mand, 78 år.

Henning

Tid til eftertanke. Mange vigtige pointer som ikke nødvendigvis er hønsestrikket og rødstrømperelateret. Tak Skipper❤️

Susan

Tak for at skrive en vigtig bog og stå frem så blottet og ærlig 🙏🏼

Ea Lisa