Rust

Rust

Om bogen

Vinder af THE GUARDIAN FIRST BOOK AWARD - BOOK OF THE YEAR og THE IRISH BOOK AWARD.

Det økonomiske kollaps og finanskrisen forårsager farlige spændinger mellem indbyggerne i en lille by. Grådighed graver grøfter mellem tidligere venner. Arbejdsløshed, sorte penge, et mord og en barne­bortførelse sender chokbølger gennem det lille samfund.

ANMELDERNE SKREV
"Det er en fabelagtig bog. Lille af sideomfang men stor i klogskab (...) Det er en klog bog, der efterlader dig svimmel og med meget at tænke over."
- Nordjyske Stiftstidende

"Donal Ryans kakofoni af stemmer - 21 i alt - er blevet sammenlignet med andre garvede, irske prosaforfattere, men også med selveste den walisiske lyriks konge, Dylan Thomas, som i Under mælkeskoven mestrer noget af det samme. Og man forstår det. Kunsten er på én gang at fortælle en samlet historie og separere stemmerne. Det lykkes flot. Ikke uden grund har Ryan vundet både The Guardians debutpris og The Irish Book Award."
- Weekendavisen

"En gang imellem kommer en roman, som har den nødvendige tænding og forfriskende nye greb om tingene til at kickstarte socialrealismen på ny. At dømme efter de priser, Donal Ryan har modtaget, har hans bog i Irland haft en rolle, som kan sammenlignes med Jan Sonnergaards ' Radiator' herhjemme."
- 4 hjerter, Politiken

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af Rust