Sådan blev jeg Stein Bagger

Sådan blev jeg Stein Bagger

En storsvindlers bekendelser

Om bogen

Som ung bodybuilder dopede han sig for at nå til tops, og senere, da han blev forretningsmand og direktør for IT Factory, svindlede han sig til den succes, der i flere år indbragte ham og IT Factory adskillige anerkendelser – deriblandt kåringen som landets hurtigst voksende virksomhed.

Men hvordan kunne han slippe af sted med det? Hvorfor gjorde han det? Hvordan blev han til den Stein Bagger, som offentligheden har lært at kende som storsvindler?

Sådan blev jeg Stein Bagger er fortællingen om en mands higen efter forbilleder og anerkendelse. Og om hvordan han var parat til at bøje alle moralske kodekser for at opnå det, han søgte.

Det er en dramatisk, men i høj grad også lærerig fortælling, fordi den viser, at verden vil bedrages, og mange er parate til at lukke øjnene, selv om advarselslamperne blinker rødt.

Stein Bagger forventer ikke, at folk skal have ondt af ham. Han erkender, at han har løjet og snydt for 831 millioner kroner, hvilket gør ham til en af danmarkshistoriens største svindlere. Han forsøger heller ikke at bortforklare, at den syv år lange fængselsstraf, som han har afsonet for sit omfattende bedrageri, var velfortjent. Denne bog, som bygger på mange timers interview med Stein Bagger suppleret af en omfattende kritisk research, er med andre ord ikke en bortforklaring eller forsvarstale. Tværtimod.

Hvad andre synes

Anmeldelser af Sådan blev jeg Stein Bagger