Svalen, katten, rosen, døden (Serien om Van Veeteren, nr. 9)

Svalen, katten, rosen, døden (Serien om Van Veeteren, nr. 9)

Om bogen

Om ” Svalen, katten, rosen, døden” - lydbog


En kvinde findes kvalt. Og senere findes en mere. Denne gang med benene kappet af under knæene. Den første var en maniodepressiv, midaldrende kvinde. Den anden hendes 16-årige datter. Og flere kommer til. Men koblingen mellem kvælerens forskellige ofre er svag, og politiet kommer ikke ud af stedet.


En olivensten og en knækket plombe drager Van Veeteren ind i sagen. Det og en appel fra de tidligere kolleger fra kriminalafdelingen. Og da den forhenværende kriminalkommissær modstræbende forlader sit trygge antikvariat for at konfrontere endnu en af dødens håndlangere, opdager han et mønster med tydelige referencer til bøgernes verden. Blake, Musil og Rilke.


Men der er også andre elementer i mønsteret. Vage, truende billeder af udnyttelse, misbrug og absurde drømme. Van Veeteren fornemmer en morder af en usædvanlig slags. Meget usædvanlig. Der ligger suveræn intelligens bag mordene og ufattelig galskab. I sig selv er drabene ikke spektakulære, men sammenhængen mellem dem er. Er de seksuelt betonede? Eller er de en del af et meget sært kunstværk, som kun kan fostres i en syg hjerne? Så selv om Van Veeteren egentlig helst bare vil være elsker og bedstefar og boghandler, føler han både pligten og fascinationen trække i sig.


Svalen, katten, rosen, døden er den niende fritstående del i Håkan Nessers prisbelønnede romanserie om politiets arbejde i den fiktive by Maardam. Og i den niende del af romanserien befinder vi os ikke kun i Maardam, men også i England og i Grækenland, under hvis azurblå himmel Van Veeteren opsøger gådens endelige løsning.



Udnyt fordelene ved lydbøger - hør en spændende lydbog samtidig med du er undervejs, slapper af, vasker bil, ordner vasketøj, strikker eller lign.

Dansk

Hvad andre synes

Anmeldelser af Svalen, katten, rosen, døden (Serien om Van Veeteren, nr. 9)