Sygeplejersken - En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager

- Kristian Corfixen

Bedømmelse 4.6
8 timer 46 min
306 Sider
bookCoverFor

Om bogen

En tidlig morgen i marts 2015 modtager politiet et opkald fra en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus. Hun mistænker sin nære kollega for bevidst at dræbe patienter og frygter, at det netop er sket igen. Snart ruller en drabssag, som aldrig før er set i dansk retshistorie. Flere fortæller nu politiet, at også de mistænker sygeplejersken for at forgifte patienterne, og nogle endda at de har gået rundt med mistanken i flere år. Men hvorfor har ingen reageret? Og hvor er beviserne?

I denne dokumentariske beretning rekonstruerer journalist Kristian Corfixen den nattevagt, som siden førte til, at sygeplejersken blev idømt 12 års fængsel for flere drabsforsøg. For første gang blotlægges politiets efterforskning, og bogen afslører en lang række detaljer om sagen, der ikke har været fremme i offentligheden før. Alle sagens hovedpersoner medvirker i bogen – heriblandt den dømte Christina Aistrup Hansen samt politiets kronvidne, som begge for første gang udtaler sig offentligt om sagen. I bogen står overlægen, der anmeldte sagen, sammen med politiets kronvidne også frem med kritik af Nykøbing Falster Sygehus og det danske sundhedsvæsens måde at håndtere sagen på. For har vi lært af sygeplejerskesagen og forsøgt at forhindre, at noget lignende vil kunne ske igen? Det mener de ikke.

Kristian Corfixen dækkede sygeplejerskesagen for dagbladet Politiken, da den blev behandlet i by- og landsretten.

Kristian Corfixen (f. 1988) er uddannet journalist fra Syddansk Universitet. Har siden 2013 været ansat på Politiken, hvor han i dag sidder på avisens indlandsredaktionen.

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Tid Lydbog:

8 timer 46 min

Sider E-bog:

306

Sprog:

Dansk

Udgivet:

20.3.2019

Forlag Lydbog:

Lindhardt og Ringhof

ISBN Lydbog:

9788726148718

Forlag E-bog:

Lindhardt og Ringhof

ISBN E-bog:

9788711906897

Hvad andre synes

Anmeldelser af Sygeplejersken - En af Danmarkshistoriens mest spektakulære drabssager – E-bog, Lydbog

Tilfreds

Christina

Rigtig god

Jannie

En spændende bog, der belyser Sygeplejerske-sagen fra alle vinkler. Bogen er så gennemarbejdet, at der til tider kunne være lidt for mange detaljer til min smag. Oplæsningen er god og behagelig.

Betina fra Lydboghylden

Uh. Det er godt skrevet og oplæst

Tina