Thatcher- Jørgen Sevaldsen

15 timer
419 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Margaret Thatcher var en formidabel politisk leder. Meningerne om Thatchers indsats som britisk premierminister 1979-90 er imidlertid stadig meget delte. For den britiske centrum-venstrefløj var hun en katastrofe, hvis nyliberalistiske reformer polariserede det britiske samfund, ydmygede fagbevægelsen, ødelagde den britiske fremstillingsindustri, demonterede velfærdsstaten og bar griskhed, småborgerlighed og snæversynet nationalisme frem som bærende samfundsværdier. For højrefløjen var hun en person, der standsede Storbritanniens økonomiske nedtur og vendte den til fremgang, genskabte landets anseelse udadtil og slog et bravt slag for ‘nationernes Europa’ frem for et Europa regeret af bureaukrater i Bruxelles.

Det står fast, at hun var en usædvanlig kvinde, der i 1950’erne satsede på en politisk karriere i en tid, hvor det ikke var almindeligt for en gift kvinde og mor at forfølge den slags ambitioner. Hun var arbejdsom, hurtigt opfattende, havde klæbehjerne, pligtfølelse og var uforfærdet. Hun havde politisk tæft og talent, og var i stand til at formidle sine budskaber til vælgerne. Hun blev "Jernladyen" med den hårdtslående håndtaske.

Jørgen Sevaldsen giver i Thatcher en velskrevet og veloplagt skildring af en af det 20. århundredes mest markante politiske personligheder.

Forfatter(e):
Oplæser(e):
Format:
E-bog, Lydbog
Tid Lydbog:
15 timer
Sider E-bog:
419
Kategorier:
Sprog:
Dansk
Udgivet:
23.8.2021
Forlag Lydbog:
Gyldendal
ISBN Lydbog:
9788702342949
Forlag E-bog:
Gyldendal
ISBN E-bog:
9788702152906

© Gyldendal (Lydbog)

© Gyldendal (E-bog)