Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty

Erindringer 1940-1972

- Tom Buk-Swienty

Bedømmelse 4.3
13 timer 50 min
395 Sider
bookCoverFor

Om bogen

I dette enestående nye erindringsværk fortæller Dronning Margrethe om sine formative år.

Hvem var den unge kvinde, som i sørgedragt en frysende kold dag i januar 1972 trådte ud på balkonen på Christiansborg Slot for at blive udråbt til Danmarks næste regent? Det spørgsmål har været omdrejningspunkt for 14 bevægende samtaler mellem Hendes Majestæt Dronning Margrethe og forfatteren Tom Buk-Swienty. Værket udgives i anledning af Dronningens 50-års regeringsjubilæum, men det er ikke regentperioden, der er værkets ærinde. Bogen handler om tiden, før Dronningen blev dronning.

Det er historien om at være barn af Besættelsen, om at vokse op i en familie, der kan føre anerne tilbage til Gorm den Gamle og samtidig er forbundet med Europas store kongehuse. En verden af barnepiger, kammerherrer, adjudanter, kabinetssekretærer, hofchefer og med tre slotte, et jagthus, Kongeskibet Danmark, en pigeskole i København og en kostskole i England som ramme om opvæksten.

Undervejs viser et sansende og videbegærligt ungt menneske, der går til livet med et åbent og nysgerrigt sind, som studerer på universiteter i København, Aarhus, London og Paris, og som forelsker sig i arkæologien og tager på udgravninger under eksotiske himmelstrøg. Før sin 25-års fødselsdag har den kommende dronning været på dannelsesrejser verden rundt og dele af rejsebrevene offentliggøres her for første gang. I bogen udfoldes også historien om den store kærlighed, der begynder, da Prinsessen møder den franske diplomat grev Henri de Monpezat i London.

Under samtalerne har Tom Buk-Swienty leveret hundredvis af spørgsmål, som Dronningen har besvaret med blik for selv de mindste detaljer, altid boblende fortælleglæde, humor, selvironi, men også stor alvor, en gang imellem med tårer i øjnene og til tider med forbavsende bramfrihed.

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

E-bog, Lydbog

Tid Lydbog:

13 timer 50 min

Sider E-bog:

395

Sprog:

Dansk

Udgivet:

18.11.2021

Forlag Lydbog:

JP/Politikens Forlag

ISBN Lydbog:

9788740075311

Forlag E-bog:

JP/Politikens Forlag

ISBN E-bog:

9788740075304

Hvad andre synes

Anmeldelser af Undervejs - Dronning Margrethe fortæller til Tom Buk-Swienty – E-bog, Lydbog

🥰👍🇩🇰

Elisabeth

Meget velskrevet,interessant og lærerig bog om Dronning Margrethes liv

Lis

Hold nu op sikke en fantastisk fortælling om vores dronnings liv. Oplæser er helt perfekt, nogle gange glemte jeg helt at det ikke var dronningen selv der læste op

Mariann

Fantastisk🤩 Virkelig god 🥰🇩🇰🌹🇩🇰👌🏼

Betinna