Vi er det liv vi lever

En fortælling om skæbnen

Bedømmelse 4.4
5 timer 23 min
193 Sider
bookCoverFor

Om bogen

Lydbogen er indlæst af Svend Brinkmann selv.

Det kan give mening at tage skæbnen alvorligt, mener psykolog og professor Svend Brinkmann, der i sin nye bog fortæller om livstrådens betydning for vores liv.

En sommerdag i 2018 modtager Svend Brinkmann et håndskrevet brev fra en læser, Lili på 90 år. De to bliver pennevenner og begynder siden at mødes regelmæssigt i Lilis lejlighed. Her fortæller Lili sin livshistorie: Om forelskelser i tyske soldater under krigen, om angst, sorg, glæde og en stræben efter værdighed gennem hele 33 år i psykoanalyse.

Lilis fortælling sætter tanker i gang hos Svend Brinkmann: Har vi glemt skæbnens betydning for vores liv? Er det langt mindre, der er op til os selv og vores frie valg, end vi har lært at tro? Hvad betyder dannelse og værdighed for et menneskes liv – og hvordan kan man forsone sig med sin fortid?

Denne bog er på en gang en fortælling om Lilis lange liv og Svend Brinkmanns bud på en psykologi, der tager skæbnen alvorligt. Budskabet er, at vi ikke er enevældige herskere i vores liv. Vi er det liv, vi lever, og som Lilis fortælling illustrerer, får det liv en stor del af sit indhold fra andre menneskers livstråde og fra historiske betingelser og begivenheder.

Bogen er således også en kritik af nutidens ideer om det autonome menneske, der kan, hvad det vil. En dosis skæbnetro kan være opbyggelig og dannende – også for moderne mennesker.

Forfatter(e):

Oplæser(e):

Format:

E-bog
Lydbog

Tid Lydbog:

5 timer 23 min

Sider E-bog:

193

Sprog:

Dansk

Udgivet:

25.3.2021

Forlag Lydbog:

JP/Politikens Forlag

ISBN Lydbog:

9788740071597

Forlag E-bog:

JP/Politikens Forlag

ISBN E-bog:

9788740071566

© JP/Politikens Forlag (Lydbog)

© JP/Politikens Forlag (E-bog)

Hvad andre synes

Anmeldelser af Vi er det liv vi lever –
E-bog, Lydbog

Er vild med Lily ❤️

Charlotte

Rigtig god bog. Meget interessant at høre Lillys historie.

Jonas

En rørende og interessant livsberetning sat i et psykologisk og filosofisk perspektiv.

Charlotte

En at de bedste Svend Brinkmann bøger, til dato. Medrivende, skaber eftertænksomhed, ændre livssyn, og inspirere til et rigere liv.

Randi